Begin juni werd het park nog feestelijk geopend. (Foto: archief)
Begin juni werd het park nog feestelijk geopend. (Foto: archief)

Verdriet, boosheid, maar ook dankbaarheid

Actueel 14 keer gelezen

Leidschendam - De crowdfundingsactie die is opgezet om het door vernieling getroffen Aquapark  in het watersport- en recreatiegebied Vlietland staat op het moment van schrijven van dit artikel op ruim 23.000 euro. Bijna 900 mensen doneerden een klein of groter bedrag. 

Hoewel dat natuurlijk nauwelijks de kosten dekt, het streefbedrag is 400.000 euro, is het wel een welkom hart onder de riem van eigenaar Pieter Alders en zijn team. In de nacht van maandag 20 juni is het waterpretpark Storm Aquapark in het watersport- en recreatiegebied Vlietland grotendeels kapot gemaakt. Begin deze maand werd het het park nog feestelijk geopend door wethouder Astrid van Eekelen en het was meteen razend populair onder bezoekers. Alders toonde zich ontdaan:  ”We zijn enorm geschrokken en zeer verdrietig dat dit is gebeurd. Nog los van wat dit voor ons persoonlijk en zakelijk betekent, vinden we het ontzettend jammer dat we zoveel mensen niet het leuke uitje kunnen bieden op het park.”

Ramptoeristen
Erger misschien nog was dat er in de dagen erna veel ramptoeristen op het park afkwamen. Zo haalde wijkagent John een persoon van de baan die over het hekje met verboden toegang is gestapt, z’n biertje, handdoekje en telefoon op de steiger had gelegd en op het kapotte park was gesprongen. De persoon in kwestie verklaarde dat hij had gehoord van het park en het vandalisme en dacht dat je daar nu wel op kon komen. De wijkagent heeft de persoon beboet en direct weggestuurd. De boetes voor dit soort overtredingen zijn niet mals. Als je wordt betrapt mag je 225 euro aftikken. Maar het is vooral het principe dat kwetst: “Dit is dieptriest en onvoorstelbaar! Zeker nu we kapot zijn”, aldus Alders.

Hulp
Op dit moment doet de organisatie er alles aan om zo snel mogelijk weer een mooie plek te maken. Alle hulp is welkom en gelukkig krijgt de organisatie vanuit alle kanten hulp aangeboden waar ze enorm dankbaar voor zijn. “Allround diving, Technodiving, SEON duikbedrijf hebben zich vrijwillig ingezet om mee te helpen. V/d Vliet is ons tegemoet gekomen in de kosten. Het hele park is leeg en we beginnen nu met bouwen. Een klein baantje van retour gekomen matjes maar we zijn er ontzettend blij mee. Ook de ondernemers in de buurt helpen onwijs mee! Zo hebben we spontaan een trampoline te leen gekregen van watersportcentrum Vlietland. En hebben we hier een aantal speeltoestellen van te leen gekregen.”

Bijdragen
De crowdfundingcampagne loopt nog steeds en is te vinden op https://gofund.me/7b0fbbf0. Daar wordt ook verslag gedaan van de werkzaamheden.

Uit de krant

Uit de krant