Een impressie van het Romeinse fort en de haven van Velsen door Graham Sumner. (Foto: PR)
Een impressie van het Romeinse fort en de haven van Velsen door Graham Sumner. (Foto: PR)

Lezing bij AWN Leidschendam-Voorburg

Actueel 19 keer gelezen

De Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg organiseert een lezing over de nieuwste ontdekkingen bij het Romeins legerfort Velsen. Donderdag 7 juli om 20.00 uur in Wijkcentrum Agora 

De Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg (AWLV) organiseert op donderdag 7 juli een lezing over de nieuwste Romeinse ontdekkingen bij fort Velsen. 

Kenner
Archeoloog Arjen Bosman is dé kenner van Romeins Velsen en hij vertelt over de recente ontdekkingen bij het Romeins fort (39 na Chr.) nabij de huidige Velsertunnel. Deze ontdekkingen tonen aan dat het waarschijnlijk geen castellum is geweest maar een castra, een Romeins legerkamp van vele hectaren groot. Deze castra bouwden de Romeinen alleen tijdens de voornaamste campagnes en op strategische essentiële plekken. Ze boden plaats aan delen van een of meer legioenen (legioen bestond uit 5000-6000 man). Castra Flevum is hiermee het meest noordelijke Romeinse legerfort van dit type in continentaal Europa.
In zijn lezing gaat Arjan Bosman hier verder op in en betrekt hij ook Romeinse militaire resten uit onze streken zoals het kanaal van Corbulo in zijn lezing.

Praktisch
De lezing begint op donderdag 7 juli om 20.00 uur, de avond is rond 22.00 uur afgelopen. De toegang voor AWLV leden is gratis, niet leden betalen 5 euro aan de deur.

Vooraf opgeven is nodig via een e-mail naar secretariaat@awln.nl Meer informatie op www.awlv.nl

Uit de krant

Uit de krant