'Gewoon Daarom' heeft verschillende verjaardagspakketten. (Foto: PR)
'Gewoon Daarom' heeft verschillende verjaardagspakketten. (Foto: PR)

Geen verjaardag mag ongemerkt voorbij gaan

Actueel 464 keer gelezen

Regio - Met het zetten van de handtekeningen en het uitdelen van het eerste verjaardagspakket is stichting ‘Gewoon Daarom’ officieel van start gegaan. Het doel van de stichting is om geen kinderverjaardag in de regio Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Ypenburg of Leidschenveen ongevierd voorbij te laten gaan.

Bij de stichting kunnen ouders die het financieel niet redden om de verjaardag van hun kind(eren) te vieren terecht voor een verjaardagsfeestje. Ze hebben nu verjaardagsfeestjes voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Na een gesprek en goedkeuring van de stichting kunnen kinderen een themafeestje uitkiezen. Een themabox bevat alle materialen om een kinderfeestje voor 6 kinderen te organiseren. Denk daarbij aan slingers en ballonnen, cakemix, verkleedkleren en bedankjes. Daarnaast biedt de stichting ook de verjaardagsbox aan bedoeld voor scholen. Mocht een school weten dat een kindje niet kan trakteren door de thuissituatie dan hebben zij een noodbox bij de hand. Zodat ook deze kinderen de klas door mogen met een traktatie voor klasgenootjes en leerkrachten.

Vriendinnen
De stichting is opgezet door vier vriendinnen, Desiree, Jaqueline, Annette en Gwenny, die elkaar al 46 jaar kennen. Nadat zij vorig jaar met Kerst een Kersthuis met een kerstman en cadeautjes hadden ingericht bij stichting Oosterfaantje, beseften ze dat ze meer wilden doen. De dames die elk kwartaal bij elkaar komen, zijn tijdens een high tea in de tuin gaan brainstormen en hebben de verjaardagsbox en themafeestjes bedacht en in elkaar gezet. Daarna werd officieel de stichting ‘Gewoon Daarom’ opgezet. “Alle vier hebben we eigen talenten en ervaringen. Om de stichting te laten starten hebben ze gezamenlijk een eerste bijdrage in de stichting gestopt en is het eerste feestje al gevierd en zijn de eerste boxen al bij scholen neergezet. Inmiddels hebben diverse bedrijven zich aangemeld als donateur en is de stichting bezig een anbi status aan te vragen.

Donateur of aanvragen
Ouders die binnen de doelgroep vallen kunnen hun kinderen aanmelden voor een feestje, het liefst 4 weken van tevoren. De stichting biedt ook een clownsfeestje aan als meerdere kinderen van één gezin gezamenlijk hun verjaardag vieren. Scholen die graag een nood verjaardagsbox op school willen hebben, mogen deze ook aanvragen. Bedrijven en donateurs zijn van harte welkom om dit initiatief draaiende te houden en uit te breiden. De vriendinnen willen namelijk ook feestjes gaan ontwikkelen voor oudere kinderen. Voor meer informatie www.stichtinggewoondaarom.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant