Keerverboden worden ingesteld om de verkeersveiligheid op de Noordsingel in Leidschendam te verbeteren (foto: gemeente LV).
Keerverboden worden ingesteld om de verkeersveiligheid op de Noordsingel in Leidschendam te verbeteren (foto: gemeente LV).

Keren op Noordsingel bij Mall vanaf 17 augustus verboden

Actueel 23 keer gelezen

Leidschendam - Keren op de Noordsingel bij de Mall ter hoogte van de parkeergarage naast de Albert Heijn is vanaf 17 augustus verboden. Dit om de veiligheid voor auto’s, fietsers en voetgangers te verbeteren.

Het kruispunt Noordsingel–Weigelia is een T-splitsing. De Weigelia is de in- en uitrit van parkeergarage P5 van winkelcentrum ‘Mall of the Netherlands’. Voetgangers en fietsers kunnen maar op één plek op het kruispunt de Noordsingel oversteken. Er loopt ook een trambaan. Dat maakt het een zeer druk kruispunt. Auto’s die vanaf de N14, via de Noordsingel rijden en keren op dit kruispunt, lopen vast tegen het verkeer dat van de andere kant komt. Keren is er daarom onveilig. Volgens de politie hebben hier de afgelopen 4 jaar zeker 5 ongevallen plaatsgevonden.. Een keerverbod draagt bij aan de veiligheid en komt de doorstroming van het verkeer ten goede.

Om te voorkomen dat auto’s op het volgende kruispunt gaan keren, wordt er ook een keerverbod ingesteld: op het kruispunt Noordsingel - Burgemeester Banninglaan. Beide keerverboden gelden op de Noordsingel voor het verkeer dat vanaf de N14 Leidschendam in rijdt.

Op de betreffende kruispunten worden verkeersborden geplaatst. Dit is een van de maatregelen die worden genomen om de doorstroming van het verkeer en de bereikbaarheid van de Mall en omliggende wijken te verbeteren.

Uit de krant

Uit de krant