Vliet Clean SUP 2021 (foto: Walter van Polanen).
Vliet Clean SUP 2021 (foto: Walter van Polanen).

Vliet Clean SUP: jongeren zorgen voor minder plastic soep in de Vliet

Actueel 567 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Na het grote succes van de eerste editie van de Vliet Clean SUP in 2021, gaat ook dit jaar een grote groep jongeren van 12 tot 15 jaar suppend zwerfafval uit de Vliet.  

De Vliet Clean SUP start op dinsdag 16 augustus in het centrum van Leiden. Op 17 augustus is de tweede etappe van Vlietland naar Voorburg. De derde etappe op 18 augustus gaat van Voorburg naar Den Haag. De laatste etappe op 19 augustus gaat van Den Haag naar het centrum van Delft waar de finish ligt. In Leiden, Voorburg, Den Haag en Delft wordt aan elke etappe van de Vliet Clean SUP een vakantie-evenement gekoppeld. Naast afvalsuppen, doen zij waterproefjes en maken nieuwe producten met plastic afval.

De jongeren van diverse watersportverenigingen ruimen al suppend zwerfafval op uit de Vliet. Zij worden begeleid door ervaren instructeurs van SUPBinckies en begeleiders in bootjes. Het afval wordt verzameld en onderzocht en geïnventariseerd door Noria Sustainable Innovators. Organisator stichting Techniekmenu wil met de Vliet Clean SUP bewustwording van het belang van schoon (drink)water voor mens en natuur creëren bij jongeren. 

Uit de krant