Protestvlaggen op de Kniplaan in Leidschendam bij Stompwijk (foto: Agnes van Boheemen).
Protestvlaggen op de Kniplaan in Leidschendam bij Stompwijk (foto: Agnes van Boheemen).

Provincie gaat protestvlaggen en spandoeken verwijderen

Actueel 725 keer gelezen

Leidschendam/Stompwijk - De afgelopen weken zijn er op verschillende plekken langs provinciale wegen, bruggen en kruispunten protestvlaggen en spandoeken verschenen. Ook in Leidschendam, vooral langs de Stompwijkseweg, Kniplaan en Dr. Van Noortstraat zijn veel vlaggen te vinden.

Deze vlaggen en spandoeken zijn een uiting van protest, geplaatst op of vastgemaakt aan eigendommen van de provincie. De provincie zegt veel meldingen te krijgen over vlaggen en spandoeken die een gevaar kunnen vormen voor de verkeersveiligheid. Onlangs is de eerste afgescheurde vlag op een rijdende auto terecht gekomen, zegt de provincie. Hoe langer de vlaggen en spandoeken blijven hangen, hoe groter de kans dat deze op enig moment losraken en daarmee een gevaar kunnen vormen voor de verkeersveiligheid.

De provincie Zuid-Holland roept daarom iedereen, de protestvlaggen of spandoeken vóór 5 augustus 2022 te verwijderen. ‘De kosten die gemoeid zijn met het veilig verwijderen van alle vlaggen lopen op tot tienduizenden euro’s.’

Gedeputeerde Frederik Zevenbergen: ‘Het recht op protest is een groot goed in Nederland, maar stopt als je de veiligheid van anderen in het gevaar brengt. Dit is nu het geval en daarom trek ik een duidelijke grens.”

Uit de krant