Krista Klaui van De Groene Ontmoeting bij de in aanbouw zijn Permarie in de polder bij Stompwijk (foto en tekst: Kees van Rongen).
Krista Klaui van De Groene Ontmoeting bij de in aanbouw zijn Permarie in de polder bij Stompwijk (foto en tekst: Kees van Rongen).

Inspiratieplek voor je eigen tuin tegenover boerderij ‘t Geertje

Actueel 16 keer gelezen

Stompwijk - Vrijwilligers van De Groene Ontmoeting zijn druk bezig met een unieke inspiratieplek tegenover boerderij ’t Geertje aan de Geerweg 7 in de polder bij Stompwijk. “Later in het jaar organiseren wij onze eerste activiteiten,” vertelt bestuurslid Krista Klaui.

Midden in de polder van het Nood Aa gebied bij Stompwijk wordt een oude geitenschuur door vrijwilligers verbouwd tot een natuureducatiecentrum. Op het veld er omheen worden inspiratietuintjes aangelegd. Het hele pand wordt vooral met hergebruikt materiaal opgeknapt. 

De stichting De Groene Ontmoeting is ontstaan uit boerderij ‘t Geertje. Wim en Ada van Rijn hebben inmiddels hun boerderij aan hun kinderen overgedragen. De visie van ‘t Geertje is hetzelfde gebleven: “Zoveel mogelijk boeren in de kringloop van de natuur. We werken geheel biologisch met veel aandacht voor dierenwelzijn, bodemvruchtbaarheid, weidevogels, slootkanten en kleine landschapselementen. Wij willen mensen in contact brengen met alle landbouwdieren.”

Boer Wim, initiatiefnemer, werkt samen met De Groene Ontmoeting met aandacht voor Permacultuur. “Dat is een praktische ontwerpmethodiek, om je leven en leefomgeving op een ecologische manier in te richten,” legt Krista uit. “De Groene Ontmoeting is erop gericht mensen te verbinden met de natuur en de polder. Bovendien geven de tuintjes inspiratie voor je eigen tuin.” De inspiratieplek krijgt als naam De Permarie.

Uit de krant

Uit de krant