Klusdag IVN Stadsvergroeners (foto: Dylan Haanappel / IVN).
Klusdag IVN Stadsvergroeners (foto: Dylan Haanappel / IVN). Dylan Haanappel

Jonge pioniers gezocht die de stad willen vergroenen

Actueel 19 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Minibosjes aanplanten, insectenhotels bouwen en klussen in buurtparken; de jonge vrijwilligers van IVN Stadsvergroeners hebben dit jaar veel werk verzet. Daarom zoeken de IVN Stadsvergroeners meer jonge pioniers die hun mouwen willen opstropen.

Jonge mensen willen graag actief bijdragen aan de natuur, maar ze weten soms niet waar ze precies moeten beginnen. De IVN Stadsvergroeners maken het voor alle jonge mensen tussen de 18 en 30 jaar mogelijk om actief aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door Tiny Forests (minibosjes) te planten. Maar ook door andere natuurklussen, workshops en buitenactiviteiten uit te voeren en te organiseren.

Een groene opleiding of achtergrond is niet nodig. “Het is leuk om met gelijkgestemden samen te komen en buiten aan de slag te gaan om bij te dragen aan de biodiversiteit in de stad”, zegt Mark van der Kolk (30), lid van het Kernteam van de IVN Stadsvergroeners. “Het is laagdrempelig, vrijblijvend en bovenal erg gezellig”.

De jongeren willen ook scholen en vrijwilligers in buurten ondersteunen, bijvoorbeeld bij onderhoudsklussen op groene schoolpleinen en in buurttuinen. En de stadsnatuur een boost geven door te helpen bij de aanleg van groene geveltuintjes, een Tiny Forest en boomspiegels.

Ben je tussen de 18 en 30 jaar en van september t/m maart 2 á 3 uur per week beschikbaar, meld je dan aan via www.ivn.nl/ivn-stadsvergroeners en maak samen met anderen de wereld een stukje groener.

Uit de krant

Uit de krant