Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun 'High School Holland'-droom waar te maken (foto: Travel Active).
Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun 'High School Holland'-droom waar te maken (foto: Travel Active).

Wie biedt Italiaanse Giorgia of Duitse Pauline een gezellig thuis in Voorburg?

Actueel 18 keer gelezen

Voorburg - Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode van drie tot tien maanden ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur, taal en tradities. 

De scholieren wonen bij Nederlandse gastgezinnen en gaan naar de middelbare school. Wordt u gastgezin voor één van deze studenten en biedt u hen een warm thuis? In het voortgezet onderwijs in Voorburg, waar internationalisering een steeds belangrijker thema wordt, zijn de studenten welkom.

Nederland blijkt steeds populairder te worden als ‘high school’ bestemming. Nederland wordt gezien als een veilig en gastvrij land. Het High School Holland programma groeit, voor een aantal studenten die eind augustus naar Nederland komen, is Travelactive nog op zoek naar een enthousiast gastgezin dat deze studenten een warm thuis kan bieden voor drie, vijf of tien maanden. Je kunt dus gastgezin worden voor een korte periode, maar ook voor het hele schooljaar.

Er komen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld naar Nederland, uit maar liefst twintig verschillende landen. Zo ook de actieve Giorgia uit Italië, zij kookt graag, risotto is haar specialiteit. Ze kan niet wachten om rond te fietsen en te zeilen in Nederland, want dit is haar grootste passie. De sportieve Pauline uit Duitsland zal ook een tijdje in Nederland wonen. Ze turnt, houdt van paardrijden en reist graag. Maar ook de creatieve Mui uit Thailand en de Braziliaanse Maria willen Nederland ontdekken en zijn erg nieuwsgierig naar de cultuur, taal en natuur. Ze zouden graag een tijdje wonen bij een gezellig gastgezin in Nederland. 

Menig gastgezin ging u al voor in dit avontuur. Zoals bijvoorbeeld de familie van Rengs, zij waren gastgezin van de Braziliaanse João Pedro. “Het doet ons goed om iemand de kans te geven dit avontuur aan te gaan. Wij zagen dit als een mooie kans voor de kinderen. Zij kunnen veel van deze culturele uitwisseling leren.” Ook de familie Van Berkel had een fantastische ervaring met de Italiaanse Naima. “Het klikte vrijwel meteen, de meiden hebben onderling dezelfde humor! Het was wel wat drukker met een extra dochter erbij.” Zo vertelde de Amerikaanse Willa over haar ervaring in Nederland bij een gastgezin. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling!”

Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn.  Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin en helpt met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Gastgezin zijn voor een buitenlandse scholier is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.

Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel naar 085 222 4810 of bezoek de website.

Uit de krant

Uit de krant