Vlietlanden met ingetekend vakantiepark (foto: pr GroenLinks).
Vlietlanden met ingetekend vakantiepark (foto: pr GroenLinks).

“Nog geen besluit nemen over Vlietland”

Actueel 369 keer gelezen

In het dossier Vlietland lijkt volgens Burgerinitiatief Vlietland het misverstand te bestaan dat de politiek binnenkort een keuze moet maken tussen twee kwaden: het oude bestemmingsplan uit 2005 of het actuele iets aangepaste ontwerpbestemmingsplan waarin blokken met vakantieappartementen zijn vervangen door grondgebonden woningen. In het najaar wordt een voorstel van dit laatste plan aan de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg voorgelegd.

Maar er is een derde optie, aldus burgerinitiatief Vlietland. “En dat is nú geen besluit tot vaststelling van het voorliggende plan te nemen en de tijd te nemen voor een goed participatieproces en een zorgvuldige weging van de belangen van alle betrokkenen in het héle plangebied. En daarmee bedoelen we het plangebied Vlietland Noordoost uit het plan van 2005 en niet alleen Vlietland Noord.”

Het Burgerinitiatief Vlietland heeft deze week een open brief gestuurd aan de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg om deze derde optie nog eens onder de aandacht te brengen van de politiek.
Burgerinitiatief Vlietland: “Wij pleiten voor een zorgvuldig democratisch proces waarin er voldoende tijd wordt genomen om alle vragen die leven te beantwoorden. We dringen daarom met klem aan op uitstel om een overhaast en onomkeerbaar besluit te voorkomen. Alleen zo is er voldoende tijd voor burgerparticipatie en het zorgvuldig afwegen van alle belangen in Vlietland Noordoost. Wij vertrouwen erop dat er hiermee een goed doorontwikkeld en vooral gedragen plan zal komen voor een prachtig Vlietland waar wij en de komende generaties volop van kunnen blijven genieten.”

Uit de krant

Uit de krant