De inloopbijeenkomst vond plaats op het parkeerterrein bij station Den Haag Laan van NOI (foto: Ap de Heus).
De inloopbijeenkomst vond plaats op het parkeerterrein bij station Den Haag Laan van NOI (foto: Ap de Heus).

Geslaagde bijeenkomst vanbewonersplatform Voorburg Noord

Actueel 493 keer gelezen

Bewonersplatform Voorburg Noord organiseerde op woensdag 21 september een inloopbijeenkomst op het parkeerterrein bij station Den Haag Laan v NOI.

Het platform, dat is opgericht door vrijwilligers uit Voorburg Noord en Bovenveen, ging met buurtbewoners in gesprek over de nieuwbouwplannen rond station Laan van NOI. Den Haag wil rondom NOI circa 3.000 woningen en diverse kantoren bouwen. Een groot deel daarvan is voorzien aan de Voorburgse zijde.

Ruim 70 buurtbewoners lieten zich informeren over de plannen in dit gebied en deelden met het bewonersplatform hoe zij tegen deze plannen aankijken. Wethouder van Eekelen was ook aanwezig om aan te horen wat er leeft. Verder kwamen een aantal raadsleden van Leidschendam-Voorburg horen hoe de bewoners in Voorburg Noord over de plannen denken.

Duidelijk werd dat er voornamelijk zorgen zijn over de bouwhoogte en de invloed van de plannen op groen en voorzieningen: blijft de wijk leefbaar? Vragen die leven zijn of de toekomstige bebouwing niet te hoog wordt, of het verloren groen wordt gecompenseerd of uitgebreid word en wat zoveel nieuwbouw gaat doen met (verkeers-)drukte in het gebied.

Alle reacties worden binnenkort vgepubliceerd op www.bewonersvoorburgnoord.nl. HIer is ook een enquête over de nieuwbouwplannen opgenomen. Deze kan nog tot 30 september worden ingevuld. De uitkomsten van de enquête, die ondertussen bijna 100 keer is ingevuld, worden begin oktober gepubliceerd. Eind van dit jaar wil het bewonersplatform opnieuw een bijeenkomst organiseren.

Uit de krant

Uit de krant