Het Podium Talentenloods wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leidschendam Voorburg, Theater Ludens en Midvliet. (Foto: PR)
Het Podium Talentenloods wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leidschendam Voorburg, Theater Ludens en Midvliet. (Foto: PR)

Volle bak Interscolair Podium Talentenloods

Actueel 345 keer gelezen

Voorburg - Donderdag 29 september was de live-opname van het Podium Talentenloods in Theater Ludens. 

Alle zeven VO-scholen waren vertegenwoordigd, dankzij de deelname van oud-leerling Pratish Nagesar van het Veurs Voorburg. Op zijn keyboard speelde hij virtuoos zijn vertolking van Someone like you van Adele. Ook Sint-Maartenscollege met ondersteuning van hun docent Van der Klaauw, het ‘s Gravendreefcollege en Dalton College hadden muzikale optredens. 

Manou en Jimi van het Veurs Lyceum waren enthousiaste vertegenwoordigers van het Technasium waarmee ze ook meedoen aan Lego League. De creatieve makers van het Corbulo College onthulden het idee voor het bank-werkstuk dat op het Slotpodium gepresenteerd zal worden. Mathilde en Eva van Gymnasium Novum vertelden over hun bijzondere maatschappelijke stage als begeleiders van de Ardennenreis. Een pleidooi om scholen aan te zetten tot interessante stages waar je veel van kunt leren. 

Als special guest stond JOAZ op het podium met twee zelfgeschreven liedjes, waarbij zij zichzelf begeleiden met viool en gitaar. Joanne is eerste jaars Koninklijk Conservatorium en Zoë eerstejaars Codarts. De jury koos eensgezind voor de band The Blacklight Basement van het ‘s Gravendreefcollege en Roos Steenbergen van het Dalton College. Tijdens Corona had zij zichzelf leren begeleiden op de gitaar. Michelle Tan van het Maartenscollege is teruggevraagd om ook op te treden als sopraan. Maja Kersten blijkt ook in de band In the Styx te zitten en komt ook terug. 

Aanmelden voor zondag 30 oktober, donderdag 19 januari of 16 maart kan via de website van Talentenloods.nl. Wil je de live-opname bijwonen? Reserveer kaartjes via Theaterludens.nl. Voor jeugd gratis, vanaf 21 jaar €5,50. De uitzending is vrijdag 14 oktober om 20.00 uur bij omroep Midvliet.nl. De herhaling is op zaterdag 15 en zondag 16 oktober om 20.00 uur. 

Uit de krant

Uit de krant