Op woensdag 5 oktober is het de Nationale Kinderzwerfboekdag. (Foto: PR)
Op woensdag 5 oktober is het de Nationale Kinderzwerfboekdag. (Foto: PR)

Boeken delen op Nationale Kinderzwerfboekdag

Actueel 652 keer gelezen

Leidschendam - Op woensdag 5 oktober is het de Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook scouting Satoko Kitahara en Vlietkinderen Spektakel doen mee! 

Wij roepen kinderen op om op 5 oktober gelezen kinderboeken bij ons te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur.

Breng een boek
De Kinderboekenweek start op 5 oktober. Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roepen wij als KinderzwerfboekStation op van Ruysdaellaan 97 in Leidschendam kinderen op om op 5 oktober gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen!

KinderzwerfboekStation
Op van Ruysdaellaan 97 te Leidschendam staat een KinderzwerfboekStation. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je ook tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation. Hier vind je ook de speciale zwerfstickers. Deze kun je op de boeken plakken die jij hebt meegenomen en wilt laten zwerven.
Voor meer informatie en de adressen van KinderzwerfboekStations: www.kinderzwerfboek.nl
Breng een kinderboek op 5 oktober

Uit de krant