Tilly Zwartepoorte verwelkomde de heer Wil Maas als honderdste donateur van de Stichting Erfgoed Prinses Marianne (foto: pr).
Tilly Zwartepoorte verwelkomde de heer Wil Maas als honderdste donateur van de Stichting Erfgoed Prinses Marianne (foto: pr).

Erfgoed Prinses Marianne verwelkomt 100e donateur

Actueel 739 keer gelezen

Voorburg - Naast het beeld van Prinses Marianne bij de Oude Kerk in Voorburg verwelkomde voorzitter Tilly Zwartepoorte onlangs de heer Wil Maas als honderdste donateur van de Stichting Erfgoed Prinses Marianne. 

Mevrouw Zwartepoorte zei verheugd te zijn met het bereiken van deze eerste mooie mijlpaal in de groeiende groep van donateurs. De heer Maas zei donateur te zijn geworden na lezing van Mariannes levensgeschiedenis op de website van de stichting. ‘Wat een inspirerende vrouw’, aldus de heer Maas.

De Stichting Erfgoed Prinses Marianne werd in 2020 opgericht met als doel het verzamelen, bewaren en verspreiden van kennis omtrent het bijzondere leven van deze Oranjetelg, die bekend stond als het ‘zwarte schaap van Oranje’, maar een ondernemende en kunstzinnige vrouw was, die onder meer in Voorburg woonde en veel voor Voorburg en zijn bewoners heeft gedaan.

Overigens is het aantal donateurs van de Stichting Erfgoed Prinses Marianne snel groeiende; de teller tikt inmiddels al bijna de 125 aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant