Suzanne Kok (PvdA), Ed van der Schaft (SP), Frank Wilschut (CU) en Kees Elenbaas (GroenLinks) bij de Voedselbank (foto: Wilfried v.d. Eijnden).
Suzanne Kok (PvdA), Ed van der Schaft (SP), Frank Wilschut (CU) en Kees Elenbaas (GroenLinks) bij de Voedselbank (foto: Wilfried v.d. Eijnden). Wilfried

‘Wacht niet op de winter met aanpak energiearmoede’

Actueel 400 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De vier oppositiepartijen Partij van de Arbeid, ChristenUnie, GroenLinks en SP dienden vorige week een motie in waarin het College wordt opgeroepen om op korte termijn met maatregelen te komen voor inwoners die in de knel raken met hun energierekening.

Raadslid voor de PvdA, Suzanne Kok: “Alles wordt duurder. Niet alleen de energierekening blijft stijgen, maar ook de boodschappen. Vanuit de landelijke overheid was het oorverdovend stil. Als we willen voorkomen dat inwoners in Leidschendam-Voorburg deze winter in de kou zitten, moet de gemeente nu in actie komen. Reden voor ons om met een motie te komen.”

De motie ‘Wacht niet op de winter met aanpak energiearmoede’ kon niet rekenen op de steun van VVD, GBLV, D66 en het CDA. Raadslid en fractievoorzitter namens de SP, Ed van der Schaft, zegt hierover: “Het belang van de aanpak energiearmoede werd door alle partijen in de raad benadrukt. Maar voeg dan ook direct de daad bij het woord.”

Het plan van aanpak energiearmoede zal op 9 november, tijdens de begrotingsbehandeling, wel in de gemeenteraad worden besproken. ChristenUnie-fractievoorzitter Frank Wilschut benadrukt daarbij: “We hopen op actie van het College in deze energiecrisis. In het plan van aanpak, maar ook al nú. Wacht niet op de winter.”

Uit de krant

Uit de krant