VVD-fractievoorzitter Sabrina van den Heuvel (archieffoto).
VVD-fractievoorzitter Sabrina van den Heuvel (archieffoto).

VVD LV wil investeren nu gemeente er goed voor staat

Actueel 498 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De begroting 2023 – 2026 laat wat de VVD LV betreft een huis zien wat er goed bij staat. De gemeente Leidschendam-Voorburg is stabiel en heeft goede reserves.

Tijdens het begrotingsdebat heeft fractievoorzitter Sabrina van den Heuvel aangegeven dat wat de liberalen betreft dit dan ook het moment is om te investeren en de basis verder op orde te krijgen. De VVD LV regelde meteen dat voor het in het orde maken van stoepen, straten en pleinen €400.000 beschikbaar blijft . 

Het structurele begrotingssaldo is positief en er blijft in 2022 zelfs geld over. “Minder uitgeven dan gepland klinkt positief, maar dit betekent het dat er een heleboel projecten die onze gemeente veiliger, groener of bereikbaarder moeten maken vertraagd worden of zelfs helemaal gestopt zijn. Dat vindt de VVD zeer onwenselijk”, aldus Van den Heuvel. 

“De begroting laat investeringen zien op veiligheid zoals 23 boa’s die ingezet kunnen worden of veiligheidsplannen die per wijk samen met bewoners worden opgesteld. Er komen ambtenaren bij zodat bouwplannen sneller en efficiënter worden afgehandeld. Er komt nieuw terrassenbeleid, winkelgebieden worden doorontwikkeld en er is een regionale samenwerkingsagenda op het gebied van bereikbaarheid en economie. Ook wordt geïnvesteerd in goed onderwijs, goede schoolgebouwen, schone lucht en een goed vangnet voor wie dat nodig heeft.”

Uit de krant

Uit de krant