Teamchef aan politiebureau Leidschendam-Voorburg Carl Sanou (foto: Dick Janssen).
Teamchef aan politiebureau Leidschendam-Voorburg Carl Sanou (foto: Dick Janssen).
DE WIJKAGENTEN

“Iedereen mag zijn wie die is, zowel binnen het bureau als daarbuiten”

Actueel 1.283 keer gelezen

Leidschendam - Teamchef aan politiebureau Leidschendam-Voorburg Carl Sanou (57) is een echte Hagenaar. Van de 35 jaar dat hij actief is als politieman, was hij ook 34 jaar werkzaam in die gemeente. 

Door Dick Janssen

Voordat Carl Sanou bij de politie kwam, Heeft hij vijf jaar gewerkt bij het Korps Mariniers. Hij werd in 1987 aspirant-agent aan het Bureau Jan Hendrikstraat, waar hij in totaal 17 jaar actief was in allerlei functies. Vervolgens was hij 5 jaar rechercheur aan de Berensteinlaan, alvorens hij leidinggevende werd. 

Sanou was onder meer ploegchef bij Bureau Orde en Bewaking, inspecteur aan (wederom) de Jan Hendrikstraat, trad op als Hulpofficier van Justitie en. Vervolgens is hij na zijn studie bestuurskunde aan de slag gegaan als teamchef Arrestantentaken en liep tussendoor een jaar stage op bureau Leidschendam-Voorburg. Na zijn stage is hij voor een jaar terug gegaan naar Arrestantentaken. 

Sinds bijna vier maanden is hij nu dus teamchef van bureau Leidschendam-Voorburg. Dat betekent dat hij de leiding heeft over in totaal zo’n 115 politiemensen, waaronder 13 wijkagenten. Zij bestrijken de ongeveer 19 verschillende wijken van Leidschendam-Voorburg, waarvan er enkele gecombineerd worden. 

Sanou is in zijn 35-jarig carrière opgeklommen van agent naar hoofdinspecteur, Hij heeft veel dingen meegemaakt. Toch vindt hij niet dat er heel veel veranderd is. “Het was, het is en het zal altijd mensenwerk blijven. Ondanks dat sommige processen veranderen blijft politiewerk “mensen werk”. Het omgaan met de burgers veranderd nauwelijks. Uiteraard is de polarisatie wel merkbaar. De verschillen tussen de mensen in de maatschappij worden op alle vlakken groter.” 

“Eigenlijk zit ik als teamchef in Leidschendam-Voorburg nog in een verkennende fase. Maar ik ben blij met ons team zoals die nu staat”, vertelt hij. Hij loopt zelf ook af en toe mee om de gemeente, de inwoners en de aandachtsgebieden te leren kennen. Veel grote zaken of ernstige incidenten heeft hij daarbij overigens niet meegemaakt. “Alleen nog maar winkelboeven en aanrijdingen”, lacht hij.

Een uitdaging is wel het programma Sterk voor Noord in Leidschendam-Noord. “Ik zet me ervoor in om wat op papier staat, uiteindelijk om te bouwen naar uitvoeringsplannen. Wij zijn toe aan een nieuwe fase en dat is het doen” 

Binnen het bureau hecht hij zelf verder veel waarde in de omgang en begeleiding van jonge collega’s. Hij vervolgt: “Wij werken met de drie V’s: Verbinding, Veiligheid en Vertrouwen. De rode draad is wel verbinding. Dingen met elkaar doen. Ik hou van dingen gezamenlijk doen, zowel intern als buiten het bureau. Een teamchef alleen is niks, we doen het met zijn allen. En daarbij hecht ik niet zoveel waarde aan rangen en standen; iedereen draagt zijn of haar steentje bij. Ook verbinding zoeken met de gemeente, de (keten)partners en de wijk is belangrijk. We doen het met elkaar en de burger.”

Veiligheid is met name zorgen voor een goede leefbaarheid. “En iedereen mag zijn wie die is, zowel binnen het bureau als daarbuiten.” Vertrouwen staat wat Sanou betreft voor zeggen wat je doet en doen wat je zegt. “Als je wat belooft, doe het dan ook.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant