Een auto, twee fietsen en een portiek raakten zwaar beschadigd (foto: Sebastiaan Barel).
Een auto, twee fietsen en een portiek raakten zwaar beschadigd (foto: Sebastiaan Barel). Sebastiaan

Explosie en autobrand in Bovenveen

Actueel 743 keer gelezen

Voorburg - Vanochtend in de vroege uurtjes zijn bewoners van de Frederik van Eerdenstraat in de Voorburgse wijk Bovenveen opgeschrikt door een explosie. Er is forse schade hierdoor aan een auto, twee fietsen en een portiek. Niemand raakte gewond.

Rond tien voor drie hoorden omwonenden een harde klap. Toen ze naar buiten keken, merkten ze vuur op. Een auto en twee fietsen daarnaast stonden in brand. Een portiek aan de andere zijde van de straat (zo’n tien meter van de auto vandaan) stond eveneens kortstondig in brand en daar zijn meerdere ruiten gesneuveld.

De brandweer heeft het vuur snel kunnen blussen. Het vuur bij de portiek was uit zichzelf al gedoofd. De politie zette daarna de omgeving af voor sporenonderzoek. Het lijkt erop dat er zwaar vuurwerk samen met een flesje met brandbare vloeistof op de motorkap bij de ruiterwissers is gelegd. Vermoedelijk is de klap zo hard geweest dat daardoor ook de ruiten sneuvelden en een deel van de brandbare vloeistof bij de portiek terecht is gekomen. De auto vertoont een groot gapend gat in de motorkap en ook de twee fietsen zijn verwoest.

De politie heeft verklaringen opgenomen, sporen veiliggesteld alsmede camerabeelden. Er zou een verdachte zijn gezien die wegrende in de richting van de Bruijnings Ingenhoeslaan.

In het begin van 2019 zijn binnen enkele maanden meerdere autobranden geweest in deze Voorburgse wijk. Deze zijn destijds vanzelf opgehouden, zonder dat daar ooit de dader(s) voor zijn gepakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant