Door waterstof  gecontroleerd in aanraking te brengen met zuurstof ontstond water, maar kwam ook energie vrij  (foto: Harrie Ozinga).
Door waterstof gecontroleerd in aanraking te brengen met zuurstof ontstond water, maar kwam ook energie vrij (foto: Harrie Ozinga).

Leerlingen basisscholen maken waterstofauto

Actueel 656 keer gelezen

Voorburg - Om het grote belang van technologie in onze samenleving te laten zien, zijn bijna 300 basisschoolleerlingen van groep 7 dit schooljaar te gast op het Corbulo College in Voorburg. 

Onlangs keken groep 7 leerlingen van basisschool Balans uit Den Haag hun ogen uit in het Corbulab, het onderwijs-innovatielab van het Corbulo College. Onder de indruk van allerlei technische innovaties zoals VR, drones, robots en zelfs een 3D-geprinte roze pump gingen de leerlingen, na de introductie door vakdocenten, zelf aan de slag.

Hoewel veel leerlingen van waterstof hadden gehoord, was de les over waterstofauto’s zeer verhelderend. De kinderen maakten zelf waterstof door water te splitsen in zuurstof en waterstofgas. Door de waterstof vervolgens gecontroleerd in aanraking te brengen met zuurstof ontstond niet alleen water, maar kwam ook energie vrij waarmee een miniatuur waterstofauto ging rijden.

Op 20 december komt Forze Hydrogen Racing naar Gymnasium Novum, ook in Voorburg. Dit is een studentenraceteam uit Delft dat ‘s werelds snelste waterstofauto ontwikkelt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant