De voorkant van de bestelbus raakte bij de explosie en de daaropvolgende brand zwaar beschadigd (foto: Sebastiaan Barel).
De voorkant van de bestelbus raakte bij de explosie en de daaropvolgende brand zwaar beschadigd (foto: Sebastiaan Barel). Sebastiaan

Weer brand door explosie bij voertuig in Voorburg

Actueel 1.091 keer gelezen

Voorburg - Afgelopen nacht is een geparkeerde bestelbus op het Voorburgse deel van de Hofzichtlaan verwoest door brandstichting.

Rond kwart over twaalf zag een getuige hoe iemand zich verdacht bij het busje ophield. Vervolgens gooide hij iets in de bus. Dit zorgde voor een flinke explosie en waarna direct de voorkant van de bus in lichterlaaie stond.

Aangezien de brandweerkazerne om de hoek is gelegen, waren de vlammen snel geblust, maar het kwaad was op dat moment al geschied. De cabine werd verwoest en ook een deel van het motorblok ging voor een deel in vlammen op.
Vanwege de brandstichting en de explosie doet de politie verder onderzoek. Er zijn camerabeelden veiliggesteld en het voertuig is naar de onderzoekslocatie van de politie in Zichtenburg gebracht voor verder sporenonderzoek.

Het is niet bekend of er een verband bestaat met de vuurwerkbom die de voorgaande nacht op een geparkeerde auto op de Voorburgse Frederik van Eedenstraat tot ontploffing was gebracht.

De Hofzichtlaan was tijdelijk afgesloten in de richting van Den Haag. Mede door de afsluiting van de N14 bracht dit voor de enkele weggebruikers hinder op. Deze moesten hierdoor een flink stuk omrijden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant