De leerlingen tekenden een technisch ontwerp van een telefoonhouder en maakten deze ook daadwerkelijk met de lasersnijder van het Veurs.
De leerlingen tekenden een technisch ontwerp van een telefoonhouder en maakten deze ook daadwerkelijk met de lasersnijder van het Veurs.

Leerlingen Veurs Lyceum maken telefoonhouder

Actueel 688 keer gelezen

Leidschendam - Leerlingen uit 3 mavo van het Veurs Lyceum in Leidschendam hebben binnen het Technasium digitaal een telefoonhouder ontworpen en deze vervolgens ook echt gemaakt met de lasersnijder van de school. 

Het maken van de telefoonhouder was een oefening ter voorbereiding op een grote opdracht die de leerlingen later in het schooljaar van een bedrijf zouden krijgen. Elke leerling kwam met een ander ontwerp. Het mooie is dat de leerlingen digitaal hun ontwerp kunnen maken en vervolgens kunnen aanpassen, nog voordat het daadwerkelijk gemaakt wordt. 

Met de in deze oefening ontwikkelde vaardigheden gaan de leerlingen nu vol vertrouwen aan de slag met de opdracht van de echte opdrachtgever. De leerlingen kunnen nu digitaal ontwerpen en hun ontwerpen vervolgens ook maken met de lasersnijder of 3D-printer van de school. De telefoonhouders van de leerlingen worden inmiddels op meerdere plekken in de school gebruikt. 

Binnen het Technasium werken de leerlingen aan opdrachten van echte bedrijven. Daarbij ontwikkelen de leerlingen vaardigheden als presenteren, samenwerken, organiseren enz. Maar ook hebben zij soms specifieke technische vaardigheden nodig zoals het werken met een computerprogramma om technisch te tekenen en het werken met een lasersnijder of 3D printer. 

Meer info op www.veurslyceum.nl/technasium.

Uit de krant