Groepsfoto van de studenten tijdens de Berlin Fashion Week (foto: pr MBO Rijnland).
Groepsfoto van de studenten tijdens de Berlin Fashion Week (foto: pr MBO Rijnland).

Studenten aan de slag tijdens Berlin Fashion Week

Actueel 862 keer gelezen

Afgelopen week hebben eerste- en tweedejaars studenten Retail van mboRijnland in Leidschendam de unieke kans gekregen om als onderdeel van een studiereis mee te werken aan de Berlin Fashion Week. Daarnaast hebben ze samen met Duitse studenten een opdracht uitgewerkt voor de Nederlandse Ambassade in Berlijn. Gelukkig bleef nog voldoende tijd over om Berlijn zelf te ontdekken. 

Het eerste onderdeel van de studietrip was een kennismaking met Duitse studenten van de OSZ Gastgewerbe Brillat-Savarin-Schule. Na een rondleiding door het schoolgebouw sloot de attaché van de Nederlandse ambassade in Berlijn aan. Ze stelde de studenten voor een uitdaging: organiseer een bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, inclusief diner op de ambassade. Met veel aandacht voor detail combineerden de studenten Duitse en Nederlandse invloeden in bijvoorbeeld het menu. Ook aan het entertainment was gedacht en dat kon volgens de studenten wel iets minder suf: wie wil er nou niet bij zijn als Máxima als eerste de door henzelf bedachte karaoke-machine uitprobeert?

Een studietrip naar een grote buitenlandse stad is niet compleet zonder de lokale cultuur te verkennen. Studenten stonden stil bij de geschiedenis van de stad bij markante monumenten als Checkpoint Charlie en de Berlijnse Muur. Daarnaast konden ze als Retail-studenten natuurlijk het immense Kaufhaus des Westens niet links laten liggen; het grootste warenhuis van het vasteland van Europa maakte indruk.

Het hoogtepunt, en de hoofdreden van deze studiereis, was natuurlijk de “202030 – The Berlin Fashion Summit”. Bij dit onderdeel van de Berlin Fashion Week lieten de studenten hun hospitality skills zien met taken als gastenontvangst en de algehele organisatie van het evenement. Op de laatste dag van het bezoek mochten ze zelf een fashionshow bijwonen. Gary Symor, docent bij mboRijnland en begeleider van de studiereis: “We kunnen nog zoveel vertellen op school, niets kan tippen aan the real deal.” Zijn collega Linda Teluij vult aan: “Naast de geweldige ervaringen die de studenten hier hebben opgedaan, heb ik ze ook allemaal zien groeien als mens. Deze studiereis zal ze nog lang bijblijven.” Ook de studenten zelf zijn laaiend enthousiast over de reis. Nadia, eerstejaars student: “We hebben genoten. De groep is veel hechter geworden na deze ervaring.” Medestudent Hadja is het daarmee eens: “Je komt in het buitenland niet weg met wat Nederlandse woorden tussendoor. Het is super leerzaam, maar tegelijk voelt het niet als school.”

Wil je meer weten over studeren bij mboRijnland? Op donderdag 2 februari is er tussen 16:00 en 21:00 uur een Open Dag aan het Fluitpolderplein in Leidschendam. Kijk voor meer info op www.mborijnland.nl.

Uit de krant