Minister Ernst Kuipers laat zich uitgebreid voorlichten tijdens zijn bezoek aan het HMC Antoniushove (foto: Phil Nijhuis).
Minister Ernst Kuipers laat zich uitgebreid voorlichten tijdens zijn bezoek aan het HMC Antoniushove (foto: Phil Nijhuis). Phil Nijhuis

Bezoekje van Minister Kuipers aan HMC Antoniushove

Actueel 942 keer gelezen

Leidschendam - Minister Ernst Kuipers bracht maandag een bezoek aan HMC Antoniushove. De minister van VWS sprak uitgebreid met HMC-bestuursvoorzitter Ingrid Wolf en David Voetelink van de raad van bestuur. Artsen en verpleegkundigen lieten de minister zien welke netwerkzorg HMC biedt op het gebied van neurochirurgie en zorg voor mensen met kanker. 

De minister kreeg dankzij het werkbezoek aan HMC meer zicht op de uitdagingen en ontwikkelingen waar HMC voor staat als topklinisch ziekenhuis. In de gesprekken kwam daarom de regionale samenwerking met zorgpartners ruim aan bod. HMC levert veel hoogcomplexe zorg, zoals trauma- en neurochirurgie, in netwerkvorm. De minister en de HMC-bestuurders spraken over de eisen waaraan de zorg van de toekomst moet voldoen. 


Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wandelt weg bij HMC Antoniushove (foto: Phil Nijhuis).

Neurochirurg dr. Wouter Moojen gaf de minister ook een kijkje in het HMC Neurocentrum, waar HMC specialisten ziekten en neurologische aandoeningen aan de hersenen, wervelkolom, zenuwen, het ruggenmerg en de spieren behandelen. 

Als afsluiting werd een bezoek gebracht aan de polikliniek HMC Neurospine waar de meer planbare medisch specialistische zorg aandacht kreeg. Daar kreeg de minister meer te horen over hoe HMC ervoor zorgt dat patiënten de beste behandeling krijgen bij aandoeningen aan de wervelkolom.

Uit de krant