Afbeelding

Informatiebijeenkomst schoolmaatjes ONS

Actueel 851 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Schoolmaatjes ONS is op zoek naar enthousiaste, sociaal betrokken en leergierige vrijwilligers. Om een indruk te geven wat schoolmaatje zijn inhoudt en wat je ermee kunt bereiken, organiseren Josine van Dorst en Harriet Marseille op dinsdagavond 7 februari een vrijblijvende informatieve bijeenkomst in Voorburg. 

Schoolmaatjes helpen nieuwkomersgezinnen met allerlei zaken die te maken hebben met de school van de kinderen. Ouderbetrokkenheid kennen de ouders vaak niet vanuit hun land van herkomst, maar met hulp van een schoolmaatje dat wekelijks een keer langskomt, na schooltijd, zien de ouders wat je zelf kunt betekenen om je kind te ondersteunen in zijn of haar schoolontwikkeling. 

Het effect voor ouders en kinderen is vaak groot. Zelfs als ouders analfabeet zijn en hun kind zelf niet kunnen helpen met huiswerk, is hun betrokkenheid bij school erg belangrijk. Kinderen worden dan bijvoorbeeld opeens heel leergierig. En ze zitten vaak ook lekkerder in hun vel, wanneer ouders weten waar ze tegenaan lopen. Het schoolmaatje brengt de wereld van kind en ouders dus dichter bij elkaar. Op die manier zullen ouders zich ook meer thuis gaan voelen in Nederland. 

Ook in Leidschendam-Voorburg zijn weer nieuwe vrijwilligers welkom voor het schoolmaatjesproject dat daar al een paar jaar draait, onder begeleiding van Harriet Marseille. Wie er eerst graag meer over wil weten, is welkom op de informatiebijeenkomst op 7 februari van 19.30 tot 21.00 uur bij de Professor Casimirschool, van Deventerlaan 16 in Voorburg. 

Opgave bij Harriet Marseille (06-38193775 of harriet@lelievita.nl). Op www.schoolmaatjesONS.nl is meer informatie over Schoolmaatjes ONS en de vrijwilligersbeschrijving te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant