De politie ziet een stijging met betrekking tot diefstal van katalysatoren in met name de wijk Essesteijn in Voorburg (archieffoto).
De politie ziet een stijging met betrekking tot diefstal van katalysatoren in met name de wijk Essesteijn in Voorburg (archieffoto).

Katalysatordieven aangehouden

Actueel 1.079 keer gelezen

Voorburg - In de Gaardenbuurt in Voorburg (Essesteijn) zijn in de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 januari een 21-jarige man uit Helmond en een 30-jarige man uit Zoetermeer aangehouden op verdenking van diefstal van katalysatoren. Daarbij zou een persoon getaserd zijn. De mannen liepen ’s nachts rond in zwarte kleding met sporttassen (waar later inbraakgereedschap in bleek te zitten), wat nogal verdacht overkwam.

De politie ziet een stijging met betrekking tot diefstal van katalysatoren. De laatste twee weken was het vaak raak in de wijk. De criminelen gaan eerst overdag de wijk in om een voorverkenning te doen. Vervolgens komen zij in de nachtelijke uren terug om hun slag te slaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld om te kijken of de verdachten iets te maken hebben met de eerdere gepleegde diefstallen van katalysatoren in de Weidenbuurt, De Tuinenbuurt en de Drevenbuurt. Mocht u iets gezien of gehoord hebben en beschikt u over bruikbare camerabeelden schroom niet om contact op te nemen met de politie Leidschendam-Voorburg. Het dringend verzoek aan de wijkbewoners om bij het zien van personen die daar niet thuishoren en die zich verdacht ophouden, gelijk 112 te bellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant