Bij een eerder incident tussen jongeren uit de regio vond ook al een schietpartij plaats in Zoetermeer, waarbij een Leidschendammer betrokken was (foto: Sebastiaan Barel).
Bij een eerder incident tussen jongeren uit de regio vond ook al een schietpartij plaats in Zoetermeer, waarbij een Leidschendammer betrokken was (foto: Sebastiaan Barel). Sebastiaan

Leidschendammer schoot jongen in gezicht

Actueel 1.332 keer gelezen

Leidschendam - Het was op 31 mei vorig jaar een nieuw dieptepunt in escalerend geweld tussen groepen jongeren. 

Een op dat moment 17-jarige jongen uit Delft, loopt die middag nietsvermoedend naar de auto van zijn moeder, die hem van school in Zoetermeer ophaalt.

Op dat moment komen twee jongens (een 17-jarige Leidschendammer en een 18-jarige Hagenaar) op hem aflopen. Het slachtoffer weet meteen dat het foute boel is, hij wordt al langer bedreigd en is al eerder aangevallen. Hij springt achterin de auto bij zijn moeder en roept dat ze moet rijden. 

De Hagenaar ramt op de autoruit, maar die breekt niet. Dan trekt de 17-jarige Leidschendammer een verkort jachtgeweer uit zijn broek en schiet van dichtbij een schot hagel dwars door de ruit, in het gezicht van het slachtoffer. Daarna rennen de twee jongens weg. 

Het slachtoffer heeft het alleen overleefd doordat zijn moeder hem snel naar het ziekenhuis heeft gereden, waar hij urenlang is geopereerd.

Beide verdachten hebben bekend wat ze hebben gedaan, maar verder gezwegen. Duidelijk is wel dat het slachtoffer zich bewoog in jeugdgroepen die met elkaar in de clinch lagen, waarbij hij ook zelf al eens iemand had gestoken. 

Voor het Openbaar Ministerie staat wel vast dat ze met wapens samen vanuit Den Haag gericht op hun doelwit in Zoetermeer zijn afgereisd. Een regelrechte poging tot liquidatie, noemde de officier van justitie het. 

Ze eiste tegen de Leidschendammer 20 maanden jeugddetentie en een onvoorwaardelijke PIJ-maatregel (jeugd-tbs) en tegen de Hagenaar 24 maanden jeugddetentie waarvan 4 voorwaardelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant