De Voorburgse boyband Flaire (foto:  pr).
De Voorburgse boyband Flaire (foto: pr).

Voorburgse boyband zoekt weg naar de top

Actueel 3.008 keer gelezen

Ambitieus, enthousiast en met een gezonde hoeveelheid zelfvertrouwen vertellen Max Lorenzo (Max van der Scheer), Holty (Boris Wentholt) en Yves Springer uit Voorburg hoe ze met hun boyband Flaire op weg zijn naar de Nederlandse top. 

De jongens hebben er net een week met vier shows opzitten en lijken wel te kunnen wennen aan die drukte. Maar goed ook, want de volgende shows staan al op de agenda. Daarnaast kwam op 24 februari hun tweede single van de maand uit: ‘Ik Voel Me Kut’. Het drietal spreekt over hun nieuwe single, eerste maanden als band en toekomstplannen.

Het afgelopen half jaar heeft Flaire aardig aan de weg getimmerd. Sommigen spreken zelfs van ‘de nieuwe Goldband’. Flaire zelf ziet dat wel zitten. “Natuurlijk maken we hele andere muziek en willen we bekend worden met onze eigen identiteit,” vertelt Yves. “Maar als wij hetzelfde pad kunnen bewandelen als Goldband, dan willen we dat natuurlijk graag.” Max en Boris sluiten zich hierbij aan. Max: “Ik hoop te kunnen laten zien dat we anders zijn qua sound, maar op Lowlands staan is echt wel een droom.”
Flaire brak door op TikTok. “Op een of andere manier sloeg ons nummer, ‘Na Vannacht’, heel erg aan. Het kreeg opeens superveel streams. Toen kwamen ook de eerste uitnodigingen voor shows. Die moesten we afslaan, omdat we nog niet genoeg muziek hadden”, vertelt het drietal in koor.

Maar het echte succes van Flaire begon afgelopen zomer. Max vertelt: “Onze manager Jessy Hulsman had ‘Oog In Oog’ al naar de DJ’s Tjade en Moody Mehran gestuurd, die op Lowlands draaiden. Die vonden het vet en hebben de set afgesloten met ons nummer.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant