Bijzondere gast is Florian Dirkse, bekend van acties als Ocean Cleanup en Green Miles (foto: Sieta Stel Fotografie).
Bijzondere gast is Florian Dirkse, bekend van acties als Ocean Cleanup en Green Miles (foto: Sieta Stel Fotografie).

Florian Dirkse gastspreker op Green Challenge LV

Actueel 895 keer gelezen

Voorburg - De stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg organiseert op woensdag 31 mei een inspirerende avond over duurzaamheid en hoe iedereen hieraan een eigen steentje kan bijdragen. De avond vindt plaats in Theater Ludens in Voorburg en is vrij toegankelijk.

Bijzondere gast is Florian Dirkse, bekend van acties als Ocean Cleanup en Green Miles. Hij zal een inspirerend verhaal houden over hoe je jouw droom kunt waarmaken in je eigen omgeving. Florian was co-founder van The Ocean Cleanup, de organisatie die zoveel mogelijk plastic uit de oceaan wil verwijderen. Naast Florian Dirkse zullen naar verwachting ook wethouder Duurzaam, Marcel Belt, en een paar actieve inwoners iets vertellen over duurzaamheid in Leidschendam-Voorburg, wat er al gebeurt en hoe iedereen zich hiervoor zelf kan inzetten.

De Stichting Duurzaam LV hoopt dat deze avond mensen zal inspireren om zelf of met elkaar aan de slag te gaan om die duurzaamheid te bereiken. Naast de verhalen van de sprekers is er ook veel ruimte voor vragen stellen, elkaar leren kennen en initiatieven opzetten voor bijvoorbeeld het klimaat, onze groene leefomgeving of energiebesparing.

Met de uitkomsten van deze avond gaat de Stichting Duurzaam, samen met geïnteresseerde inwoners, een aantal thema’s nader uitwerken in concrete acties. Bijvoorbeeld door gezamenlijk een klimaattafel in de buurt te organiseren, energie te besparen, of een groen-adoptieproject. In het najaar zullen deze acties samengevat worden in een Green Deal die zal worden ondertekend door zowel de gemeente (wethouder Belt) als Stichting Duurzaam, maar ook door de inwoners die meedoen met deze acties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant