Eind maart stopt het werkzame leven voor Ineke, vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.
Eind maart stopt het werkzame leven voor Ineke, vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Ineke Leendertse gaat weg bij Woej maar blijft als vrijwilliger

Actueel 1.588 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Woej is een begrip binnen onze gemeente grenzen. Samen met bewoners, netwerkpartners en gemeente zorgt Woej met een aantal beroepskrachten en heel veel vrijwilligers voor een fijne leefomgeving waar iedereen meetelt en mee kan doen. Woej kent veel verschillende activiteiten, zoals De Ontmoeting. 

Door Sanja Duijvestijn

“De Ontmoeting in De Oranjehoek biedt ouderen gezelligheid en activiteiten. U kunt met elkaar een kop koffie drinken en gezellig een praatje maken. Maar er zijn ook allerlei activiteiten. Naast een gezellig samenzijn wordt er ook een warme lunch geserveerd. En omdat de busjes van Woej Vervoer u naar de Ontmoeting en weer terug naar huis kunnen brengen, is de Ontmoeting bereikbaar voor iedereen”, zo staat op de website te lezen.

De drijvende kracht achter De Ontmoeting is Ineke Leendertse. Samen met een vast team aan vrijwilligers zorgt zij voor een gezellig samenzijn. Op een koude ochtend tref ik haar in de Oranjehoek te Voorburg, de tegenwoordige thuisbasis van de Ontmoeting. Enthousiast laat zij mij de buitenentree van de Mariannezaal zien alwaar de bezoekers binnenkomen. “De dag begint met de zege van Maria,” grapt Ineke omdat je letterlijk onder het Mariabeeld binnentreedt.

Ineke vertelt dat ze als vrijwilliger begonnen is in Wijk- en Dienstencentrum De Plint in Leidschendam. Met ouderen omgaan is één van haar passies en met haar zorgachtergrond, 20 jaar lang werkte zij in diverse functies voor WZH (Woon Zorgcentra Haaglanden), voelde zij zich helemaal happy bij het ontmoetingscentrum en de ouderensoos. Haar kwaliteiten werden zeer op prijs gesteld. Vrij snel erna bood Woej haar een contract aan, een kans die zij met beiden handen aangreep. 

De gedwongen verhuizing in november 2021 van De Plint naar De Oranjehoek en daarmee het samenbrengen van het ontmoetingscentrum en de ouderensoos, ging niet zonder slag of stoot. Mede dankzij de handtekeningactie van Ineke bleef het waardevolle samenzijn wel behouden, maar een uitdaging werd het wel. Niet in de minste plaats vanwege Corona. “Op kleine schaal en op 1,5 meter werd weer gestart. Niemand is ooit de deur gewezen. Iedereen bleef welkom”, aldus Ineke.


Eind maart stopt het werkzame leven voor Ineke, vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Samen met haar man gaat zij dan genieten van hun kleinkinderen, ook fietsen door Nederland staat op het programma. Stilzitten is niet aan haar besteed: zij wordt (weer) vrijwilliger bij Woej, dit keer bij Bezoek op Maat. De match is al gemaakt. Aan opvolging wordt gewerkt; er hebben zich veel kandidaten gemeld. Ineke heeft er alle vertrouwen in. 

Terugkijken op haar tijd bij Woej geeft haar een goed gevoel: “Laatst nog zei ik tegen mijn man, dat ik nog nooit een dag met tegenzin naar werk ben gegaan. De ouderen zijn zo betrokken en blij met de afleiding en bedanken vaak voor de fijne middag. Ik ga ze zeker missen.”

De boodschap die zij aan de vrijwilligers van Woej wil meegeven is om “vooral te genieten van het mooie wat je terugkrijgt van de mensen waar je het voor doet”.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant