Autoverzekering in Leidschendam-Voorburg 9% goedkoper.
Autoverzekering in Leidschendam-Voorburg 9% goedkoper.

Autoverzekering in Leidschendam-Voorburg 9% goedkoper

Actueel 1.112 keer gelezen

In Leidschendam-Voorburg kostten autoverzekeringen in 2022 gemiddeld 67,94 euro per maand. Dit terwijl de gemiddelde Nederlander 74,75 euro per maand betaalde. Uit deze cijfers van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dus dat inwoners van Leidschendam-Voorburg gemiddeld 9 procent goedkoper uit zijn voor hun autoverzekering.

Lage premie in Leidschendam-Voorburg ‘opmerkelijk’

Dat autoverzekeringen in Leidschendam-Voorburg goedkoper zijn dan gemiddeld is ‘opmerkelijk’, volgens financieel expert Amanda Bulthuis. “Autoverzekeraars kijken om je premie te bepalen onder meer naar de kans op schade in de gemeente waar je woont. Hiervoor maken ze gebruik van criminaliteitscijfers. Als je kijkt naar de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dan zie je dat er in 2021 in Leidschendam-Voorburg 40 auto’s gestolen werden en er 145 gevallen van vandalisme aan auto’s gemeld zijn. Dit is veel meer dan het landelijk gemiddeld van 15 autodiefstallen en 82 vandalismegevallen per gemeente. Dus eigenlijk zouden de premies in Leidschendam-Voorburg een stuk hoger moeten liggen.”

Verder is Leidschendam-Voorburg volgens het CBS een ‘zeer sterk stedelijk’ gebied. Dit betekent dat er relatief veel drukte is en de kans op schade ook groter is. Ook dat zou moeten leiden tot hogere premies.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant