Afbeelding

Solitaire online spelen: dit moet je weten!

Actueel 929 keer gelezen

Solitaire is een van de populairste kaartspellen ter wereld en wordt door miljoenen mensen over de hele wereld gespeeld. Het spel is vooral bekend vanwege de eenvoudige regels en de vele varianten die er bestaan. Dankzij internet kun je tegenwoordig heel makkelijk via online platformen solitaire spelletjes spelen. Lijkt dit jou ook leuk? Lees dan gauw verder, want hieronder leggen we je uit wat de spelregels van solitaire zijn en welke verschillende varianten er allemaal bestaan!

Hoe werkt solitaire? De spelregels

Solitaire is een kaartspel dat meestal door één persoon wordt gespeeld, vandaar ook de naam. Het doel van het spel is om alle kaarten van het speelveld weg te spelen. Dit speelveld bestaat uit zeven kolommen kaarten waarvan de eerste kolom één kaart heeft, de tweede kolom twee kaarten heeft, de derde kolom drie kaarten heeft en zo verder tot de laatste kolom die zeven kaarten heeft. De bovenste kaart van elke kolom wordt open op tafel gelegd, terwijl de rest van de kaarten met de rug naar boven op een stapel worden gelegd.

Het spel begint door de kaarten van de stapel één voor één om te draaien en op een aparte stapel te leggen. Deze aparte stapel wordt ook wel de aflegstapel genoemd. De kaarten van de aflegstapel kunnen vervolgens gebruikt worden om de kaarten in de zeven kolommen te verplaatsen of om nieuwe kaarten van de stapel te trekken. Het doel is om kaarten van de zeven kolommen te verplaatsen naar vier stapels die bovenaan het speelveld staan. Elke stapel staat voor een van de vier kleuren en begint met de Aas, gevolgd door de rest van de kaarten in oplopende volgorde van rang. Een kaart kan worden verplaatst naar een lege kolom of naar een andere kolom, als de bovenste kaart van die kolom één rang hoger is en een andere kleur heeft. Solitaire is een uitdagend spel, want het vereist strategie, planning en geduld om alle kaarten correct te sorteren en het spel te winnen. Om deze reden wordt het spel ook wel patience genoemd.

Online solitaire spelen

Online solitaire spelen biedt veel voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is het gemak waarmee het spel kan worden gespeeld. Je hebt geen kaartendeck nodig en het spel kan altijd en overal worden gespeeld, zolang er maar een internetverbinding beschikbaar is. Bovendien zijn er verschillende varianten van het spel beschikbaar om online te spelen, waardoor spelers kunnen kiezen welke versie het beste bij hun speelstijl past. Hieronder delen we een aantal populaire online varianten van solitaire:

Klondike

Dit is waarschijnlijk de meest bekende variant van solitaire en wordt vaak standaard geïnstalleerd op desktopcomputers. Het doel van Klondike is om alle kaarten naar de fundering te verplaatsen, in de juiste volgorde.

Spider

Bij deze variant liggen de kaarten in tien kolommen met de eerste vier kolommen met zes kaarten en de overige zes kolommen met vijf kaarten. Het doel is om alle kaarten naar de fundering te verplaatsen.

Freecell

Bij Freecell liggen alle kaarten open op het speelveld en zijn er vier lege cellen beschikbaar waar kaarten tijdelijk kunnen worden opgeslagen. Het doel is om alle kaarten naar de fundering te verplaatsen.

Pyramid

Bij deze variant vormen de kaarten een piramidevorm, waarbij alleen kaarten die vrij liggen kunnen worden verwijderd. Het doel is om alle kaarten te verwijderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant