Afbeelding
RAADSLID VAN NU

Laurens van der Linden draagt graag zijn steentje bij

Actueel 886 keer gelezen

Voorburg - De geboren en getogen Voorburger Laurens van der Linden is na kort beraad ingegaan op de vraag van de lokale VVD voor verjonging in gemeenteraadsfractie. “Ik heb gekozen voor de VVD-fractie vanuit politiek oogpunt en interesse,” vertelt de jonge ondernemer. “Als raadslid draag ik graag mijn steentje bij aan al het moois in onze gemeente.”

Door Inge Koot

Het verkiesbaar stellen voor de VVD betekende nog wel dat hij lid moest worden van de partij. “Ik kom uit een ondernemersgezin dus de VVD stond als partij al dicht bij mij.” Dit 25-jarige raadslid heeft zelf ook een eigen bedrijf samen met een vriend. Het bedrijf heet Laurant & D’Anvair en zij importeren ciders gemaakt van gefermenteerd sap van vruchten uit Normandië, geproduceerd op een duurzame wijze. Daarnaast werkt hij bij Go21, een producent van digitaal lesmateriaal. Hij is in de afrondende fase van zijn HBO studie Facility Management. Voor deze opleiding moet hij alleen zijn afstudeerscriptie nog schrijven en daar is hij inmiddels voortvarend mee aan de slag. Deze geboren en getogen Voorburger houdt van sporten met vrienden en tijd doorbrengen met zijn familie.

Van der Linden heeft het eerste jaar van zijn raadslidmaatschap als een roller coaster ervaren. “Ik heb heel veel geleerd. Ik ben daar heel goed geholpen door mijn collega raadsleden.” Waar Van der Linden erg aan moet wennen zijn de enorme lappen tekst waar raadsstukken veelal uit bestaan. “Ik vind het zo knap hoe mijn fractiegenoten zo snel hun mening kunnen vormen. Ik merk dat ik daar echt aan moet wennen en in moet groeien. Ik vind het ook heel interessant om de mening van andere fracties te horen. Dat is het mooie van een democratie. Door goed naar anderen te luisteren voorkom je een tunnelvisie.”

De commissie- en raadsvergaderingen vindt Van der Linden nog wel indrukwekkend. “Het komt toch vaak voor dat er een clash is tussen partijen over een bepaald onderwerp. Dat gaat er dan hard aan toe maar tijdens het drankje na afloop is daar niets meer van te merken.” Van der Linden vindt de sfeer in de raadszaal zeer prettig. “Iedereen is behulpzaam, zeker ook raadsleden van andere fracties.” Zijn motto is ‘Winners never quit and quitters never win’.

Onderdeel van zijn portefeuille zijn sport- en cultuur, erfgoed, musea en monumenten, evenementen, burgerparticipatie, verhuizing van de raadszaal en jeugd en jongeren. “Ik vind het belangrijk dat kinderen en jongeren gehoord worden. Ik word al vaak aangesproken door leeftijdgenoten en hoop dat ik de komende jaren iets voor hen kan betekenen.” Van der Linden heeft het afgelopen jaar de lange wachtlijsten voor zwemlessen aan de kaak gesteld. “Zwemles is zo belangrijk voor kinderen. Daar moeten ze op jonge leeftijd mee kunnen starten en dan helpt zo’n wachtlijst niet.” Sinds hij dit onderwerp op de raadsagenda heeft gesteld zijn er maatregelen getroffen waardoor de wachtlijsten ingelopen zijn. Een eerste succesje in zijn carrière als raadslid waarover Van der Linden nu al zegt dat, indien mogelijk, hij er graag een tweede termijn aan vast zou willen plakken.

Van der Linden is daarnaast wijkraadslid voor de wijken Voorburg-Noord, Damsigt en Verzetsheldenkwartier. Hij is te bereiken via LNRvanderLinden@leidschendam-voorburg.nl.

Uit de krant