De brandweer assisteerde ambulancemedewerkers bij het laten uitstappen van enkele slachtoffers (foto: Rene Hendriks).
De brandweer assisteerde ambulancemedewerkers bij het laten uitstappen van enkele slachtoffers (foto: Rene Hendriks). Rene Hendriks

Letsel slachtoffers bij botsing op de N14 lijkt mee te vallen

Actueel 1.001 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Twee personen auto’s zijn donderdagmiddag 30 maart met elkaar in botsing gekomen op de N14.

Het ongeval gebeurde rond 14.40 uur op de rijbaan richting Wassenaar en dan net na de Vliettunnel, voor de verkeerslichten met de Prins Bernhardlaan in Voorburg.

Omdat het letsel van de inzittenden van de voorste auto zich in eerste instantie ernstig liet aanzien, werden behalve politie en brandweer ook twee ambulances, de officier van dienst geneeskundig en de traumahelikopter met het mobiel medische team (MMT) uit Amsterdam gealarmeerd.

De brandweer had in afwachting van de ambulancedienst al diverse materialen klaar liggen om eventueel de auto open te kunnen knippen zodat de slachtoffers rechtstandig uit de auto konden worden gehaald.

Na aankomst van het ambulancepersoneel bleek de inzet van het MMT niet nodig en hoefde er evenmin te worden geknipt. Beide inzittenden konden zelfs op eigen gelegenheid, zij het met pijnlijk vertrokken gezichten, uitstappen en zijn daarna onderzocht in de ambulance.

De overlast voor het overige verkeer viel mee. Het nabijgelegen kruispunt hoefde niet geheel of gedeeltelijk afgesloten te worden, en het was ook nog mogelijk om ‘op het laatst’ rechtsaf te slaan; de Noordsingel op.

Uit de krant