De hulpverlening in volle gang (foto: Sebastiaan Barel).
De hulpverlening in volle gang (foto: Sebastiaan Barel). Sebastiaan

Vrouw overleden na ongeval bij Sijtwende Tunnel

Actueel 4.613 keer gelezen

Leidschendam - Op de N14 bij de Sijtwende Tunnel heeft vrijdagmorgen een kop-staart botsing plaatsgevonden tussen meerdere personenauto’s en een bestelauto.

Het ongeval heeft plaatsgevonden op de N14 in de richting van Leidschenveen, net voor de kruising met de oprit naar de A4. De witte personenauto is achterop de bestelauto geklapt, waarna de bestelauto twee auto’s ervoor geraakt heeft. 

Door het ongeval ontstond veel schade en kwam de bestuurster bekneld te zitten in het voertuig. De brandweer is direct begonnen met het openknippen van het voertuig, zodat het slachtoffer bevrijd kon worden.

Voor zo ver bekend was de bestelauto niet bezig met (weg)werkzaamheden, maar reed hij als gewoon verkeer over de N14. Mogelijk is de bestuurster onwel geworden, en daardoor achterop de bestelwagen gereden.

Er kwamen veel hulpdiensten ter plaatse, waaronder 5 ambulances. 

Er zijn meerdere gewonden gevallen. De brandweer heeft opgeschaald naar ‘middel-hulpverlening’, omdat meerdere teams van de brandweer werkten aan de hulpverlening.

Een traumahelikopter uit Amsterdam met een arts is gearriveerd en geland op de rijbaan richting Leidschendam. Daarom is de weg nu in beide richtingen afgesloten. 

De brandweer heeft één slachtoffer uit een voertuig bevrijd. Er zijn meerdere gewonden die ter plaatse zijn nagekeken door de ambulancemedewerkers. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. Eén slachtoffer is ter plaatse gereanimeerd en naar het ziekenhuis vervoerd. 

UPDATE: De politie meldt dat de zwaargewonde automobiliste, een 78-jarige inwoonster van Voorburg, in het ziekenhuis aan haar verwondingen is overleden.

Uit de krant