Blije gezichten alom in het Vliethuys dankzij de prachtige donatie van Lions Voorburg (foto: Marcel van Heuvel).
Blije gezichten alom in het Vliethuys dankzij de prachtige donatie van Lions Voorburg (foto: Marcel van Heuvel).

Duurzame donatie Lions Voorburg aan hospice Het Vliethuys

Actueel 1.056 keer gelezen

Voorburg - Een delegatie van Lionsclub Voorburg was dinsdagmiddag 16 mei op bezoek bij Hospice Het Vliethuys. Reden van het bezoek was de overhandiging van een cheque van € 2.000,- ten behoeve van de aanschaf van een Brita Top Pro watermachine. 

Dit prachtige bedrag is het resultaat van de jaarlijkse Lions Voorburg wijnactie, mede mogelijk gemaakt door Joost van den Hurk van Wijnkoperij Van Dop.

De Brita watermachine is een zeer welkome aanvulling voor het hospice. Hierdoor kunnen de bewoners, mensen met een beperkte levensverwachting voor wie zorg thuis niet meer mogelijk is, de hele dag beschikken over gezuiverd, hygiënisch en naar keuze gekoeld of ongekoeld water. Plastic flessen worden hierdoor overbodig.

Met deze donatie onderstreept Lionsclub Voorburg haar doelstelling om een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Bovendien sluit de keuze voor het hospice als bestemming voor de opbrengst van de wijnactie naadloos aan bij de positie van Lionsclub Voorburg; midden in diezelfde samenleving.

Maar liefst 112 dozen met in totaal 672 flessen wijn werden door leden en relaties van Lions Voorburg gekocht tijdens de wijnactie. Door de opbrengst van bijna € 3,- per fles werd het mogelijk om de € 2.000,- in te zamelen. Het thema van de actie ‘Water bij de wijn voor het hospice’ kon hierdoor optimaal ingevuld worden. 

Alle vrijwilligers, verpleegkundigen, coördinatoren en het bestuur van het Vliethuys zijn, namens alle huidige én toekomstige bewoners Lions Voorburg zeer erkentelijk voor deze bijzonder duurzame donatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant