Afbeelding
Dick Janssen

Gemeente wil fietsen meer de ruimte geven

Actueel 1.057 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Om met de groei van de gemeente en de toename van verkeersbewegingen goed bereikbaar te blijven is er een mobiliteitstransitie nodig waarin wandelen, fietsen, OV en deelmobiliteit een belangrijke rol spelen om ook in de toekomst een leefbare gemeente te zijn. 

Daarom werkt de gemeente aan een bredere mobiliteitsstrategie. Op korte termijn stelt het college voor te investeren in een aantal nieuwe projecten. Dit staat in het Uitvoeringsprogramma Verkeers- en Vervoerplan 2023.

Wethouder Jeffrey Keus ziet dat het steeds drukker wordt in de regio en in de gemeente: “Om een bereikbare en leefbare gemeente te blijven is het belangrijk in te zetten op vervoersmiddelen die minder ruimte in beslag nemen, zoals fietsen. Om fietsen nog aantrekkelijker te maken investeren we in goede veilige fietsroutes. Fietsen is fijn, snel, gezond, duurzaam en betaalbaar. Als gemeente willen we dat zo goed mogelijk faciliteren.”

De extra investeringen in het Uitvoeringsprogramma Verkeers- en Vervoerplan 2023 worden gevraagd voor de fietsstraat Parnashofweg, fietsstraat ventweg Vlietweg, fietsstraat Nicolaas Beetslaan en het asfalteren van tegelfietspaden.

Naast deze nieuwe ontwikkelingen geeft het uitvoeringsprogramma een beeld van de stand van zaken van alle projecten waar de gemeente mee bezig is op het gebied van verkeer en vervoer. Denk hierbij aan regionale fietsroutes, verkeersveiligheid, parkeren, bereikbaarheid, openbaar voervoer en deelmobiliteit.

Het Uitvoeringsprogramma Verkeers- en Vervoerplan 2023 is in het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. De gemeenteraad wordt gevraagd geld beschikbaar te stellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant