Terrassen in de Kerkstraat in Voorburg tijdens de coronaperiode (foto: Hilbert Krane).
Terrassen in de Kerkstraat in Voorburg tijdens de coronaperiode (foto: Hilbert Krane). Hilbert Krane

Bredere terrassen mogelijk gemaakt in de Kerkstraat

Actueel 1.130 keer gelezen

Er kan deze zomer weer worden genoten van de uitgebreide terrassen in de Kerkstraat. Tot 1 november krijgen ondernemers de ruimte om ’s avonds de terrassen voor hun restaurant te verbreden.

Om dit jaarlijks mogelijk te maken heeft het college een verkeersbesluit genomen voor de periode van 1 april tot en met 31 oktober. Fietsers mogen overdag tot 17:00 uur door de Kerkstraat rijden en kunnen daarna de route via de Vlietstraat nemen. De Kerkstraat blijft toegankelijk voor nooddiensten, wandelaars en mensen die met de fiets aan de hand lopen. 

Wethouder Astrid van Eekelen: “Terrassen dragen bij aan een levendige en gezellige sfeer. De uitbreidingsmogelijkheid voor de terrassen biedt ondernemers kansen en is leuk voor inwoners. Zo maken we met elkaar een bruisend Huygenskwartier.”

Met het nieuwe terrassenbeleid van 2023 wil de gemeente ondernemers blijvend meer ruimte voor hun terras geven. De gemeente heeft zowel bewoners als ondernemers uit de Kerkstraat benaderd voor een enquête, omdat een verkeersafsluiting tussen 17:00 en 24:00 uur nodig is om de uitbreiding van de terrassen mogelijk te maken. Met het verkeersbesluit voor de Kerkstraat zorgt de gemeente voor de veiligheid van mensen als er terrassen in de straat zijn. Het besluit ligt 6 weken ter inzage op het gemeentehuis en staat online.

Uit de krant