Alfred Enderink vierde onlangs zijn 25-jarig jubileum als NVM Makelaar – Taxateur.
Alfred Enderink vierde onlangs zijn 25-jarig jubileum als NVM Makelaar – Taxateur.

Alfred Enderink viert 25-jarig jubileum als NVM-makelaar

Actueel 863 keer gelezen

Voorburg - Alfred Enderink vierde onlangs zijn 25-jarig jubileum als NVM Makelaar – Taxateur. Daarvoor ontving hij van de NVM een oorkonde, alsmede een makelaarsstafje, een symbool uit vroeger tijden waaraan je kon zien dat je gediplomeerd makelaar was.

Enderink is overigens nog een van de laatsten die 25 jaar gelden officieel door de rechter werd beëdigd als makelaar. “Kort daarna werd dat afgeschaft en kon je je laten certificeren als NVM-makelaar”, vertelt hij.

Zo’n 28 jaar geleden trad Enderink in dienst bij Agterdenbosch NVM Makelaars aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg. In 2001 nam hij het kantoor over van de heer Agterdenbosch en is sindsdien eigenaar/directeur. “Maar dat staat niet op mijn kaartje of briefpapier hoor”, zegt hij. “Ik ben voor iedereen gewoon makelaar – taxateur.”
Tot een aantal jaren geleden had Enderink (61) ook nog nevenfuncties bij de NVM, maar daar is hij mee gestopt toen hij mantelzorger voor zijn vader werd. Daarnaast heeft hij een gezin met inmiddels volwassen kinderen en is hij zelfs al opa.

Agterdenbosch NVM Makelaars richt zich op de particuliere woningmarkt in de regio. Na een aantal roerige (corona)jaren is de woningmarkt inmiddels genormaliseerd, constateert Enderink. “Er is meer evenwicht in vraag en aanbod. Met een goede presentatie en een redelijke prijs, zaken waar wij als makelaarskantoor voor staan, kun je je huis binnen een redelijke termijn verkopen. En er zijn meer kansen voor kopers”, meent hij.

Het zilveren jubileum als NVM-makelaar viert Enderink binnenkort met zijn team.

Uit de krant