Wethouder Belt op bezoek bij Samenwerkingsschool Emmaüs tijdens de Week van de Schooltuin (foto: pr SenW).
Wethouder Belt op bezoek bij Samenwerkingsschool Emmaüs tijdens de Week van de Schooltuin (foto: pr SenW).

Wethouder wil meer schooltuinen in de gemeente

Actueel 816 keer gelezen

Leidschendam - Wethouder Marcel Belt bezocht op woensdag 24 mei basisschool Emmaüs tijdens de Week van de Schooltuin, van 22 t/m 26 mei. 

Op basisschool Emmaüs zorgt meester Kees, samen met de kinderen voor het onderhoud van de Schooltuin op het schoolplein. Kinderen die een schooltuin hebben leren hoe groente en fruit groeit. Door zelf te zaaien, verzorgen en oogsten van groente en fruit. Dit draagt bij aan meer kennis en betrokkenheid bij voeding, natuur en duurzaamheid. Naast de Emmaüs hebben ook nog drie andere scholen schooltuinen: De Parachute, de Maerten vd Velde school en de Maria Bernadette school.

Wethouder Marcel Belt: “Ik heb vandaag een bezoek gebracht aan de schoolmoestuin van SWS Emmaüs in Leidschendam. Het is mooi om te zien dat de kinderen samen, op een speelse manier leren over de natuur en het zelf kweken van gezond eten, zoals groente en fruit. Chapeau voor het initiatief van meester Kees en op naar meer schooltuinen in onze gemeente!” 

De Week van de Schooltuin is een initiatief van de Alliantie Schooltuinen en Jong Leren Eten, met als thema ‘Wij gunnen ieder kind een schooltuin’. Een schooltuin is een mooie manier van voedseleducatie. Door meer aandacht voor het belang van de schooltuinen komen er hopelijk meer schooltuinen in de gemeente. Kinderopvanglocatie De Kajuit deelde moestuinzaadjes uit.

Uit de krant