Student komt via een tokkelbaan in het Klimpark naar beneden.
Student komt via een tokkelbaan in het Klimpark naar beneden.

Studenten mboRijnland klimmen tot de top

Actueel 1.191 keer gelezen

Leidschendam - Tijdens de laatste sportdag van de Retail opleidingen in Leidschendam hebben de studenten van mboRijnland het hogerop gezocht. Op Het Klimeiland in recreatiegebied Vlietland overwonnen zij hun angsten door verschillende uitdagende parcoursen af te leggen. 

De grootste waaghalzen gingen tot wel 11 meter hoog. Sport en beweging staat voorop tijdens de sportdagen. Daarnaast leidt het tot betere samenwerking en verbinding tussen studenten en docenten.

Wat is een gezonde leefstijl? Hoe zorg je voor voldoende sport en beweging? Om dit in praktijk te brengen hebben de studenten regelmatig een sportdag. Eerder al organiseerde mboRijnland een zaalvoetbaltoernooi. Deze keer klommen ze in bomen. Libiana Dapaah, teamleider van team Retail mboRijnland: “We zien dat deze sportdagen heel goed zijn voor de groepsdynamiek. Studenten gaan daarna beter met elkaar om en het verlaagt de drempel om met docenten in gesprek te gaan. De betrokkenheid neemt met deze dagen echt enorm toe.”

De studenten overwonnen deze sportdag vele uitdagingen . Naast het klimparcours maakten ze een tocht met een waterfiets en werd er gevaren in echte drakenboten. Bij de drakenboten waren de uitdagingen heel verschillend. Waar de ene groep moeiteloos wegvoer en de uitdaging zocht in het gelijktijdig peddelen, was het voor de andere groep al een uitdaging om überhaupt van de kade te vertrekken. De studenten kijken terug op een succesvolle dag. Rhandy, student: “Ik vind de sportdagen altijd erg leuk. Je bent lekker actief bezig met je klas en je ziet je docenten een keer van een hele andere kant.” 

Kijk voor meer info op mborijnland.nl/retail.

Foto: Naast klimmen werd er ook gevaren in drakenboten (foto's: pr MBO Rijnland).

Uit de krant