Museum Swaensteyn in de Herenstraat te Voorburg (foto: Michel Groen).
Museum Swaensteyn in de Herenstraat te Voorburg (foto: Michel Groen). Michel Groen

Museum Swaensteyn tijdelijk gesloten voor verbouwing

Actueel 864 keer gelezen

Voorburg - Museum Swaensteyn sluit vanaf 4 juni tijdelijk de deuren van het museum wegens verbouwing. De verbouwing is gepland tot september, dan gaat Swaensteyn voor even weer open tot in november. 

Tijdens deze tijdelijke sluiting van Swaensteyn wordt de Notariszaal geschikt gemaakt voor bruiklenen. Deze zaal moet eerst ontruimd worden. Vervolgens worden de muren steviger gemaakt voor de zwaardere schilderijen. Voor een stabiele klimaatregeling worden deuren van veiligheidsglas geïnstalleerd. Daarnaast komen er rolluiken en worden de vloeren aangepakt. Al deze aanpassingen zorgen voor de nodige overlast, vandaar dat het museum voor een aantal maanden dicht gaat.

In de tijd dat Swaensteyn gesloten is, wordt het ook opruimen geblazen. Om een goed zicht te krijgen op wat voor moois het museum in bezit heeft worden irrelevante spullen wat niet museaal is weggeruimd.

Swaensteyn is één van de twee locaties van het Huygensmuseum. De andere locatie is de 17e-eeuwse buitenplaats Hofwijck. Swaensteyn is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat te Voorburg. In Swaensteyn is aandacht voor de geschiedenis van Leidschendam-Voorburg, met presentaties over Constantijn en Christiaan Huygens, de Romeinen en Forum Hadriani en de Oranjes in het bijzondere leven van Prinses Marianne. 

Zie voor meer informatie www.swaensteyn.nl en www.hofwijck.nl.

Uit de krant