Zangers zijn sopraan Anke Muusse, sopraan Myra Ronner en bariton Frits Muusse. Wicher Kraan bespeelt de piano.
Zangers zijn sopraan Anke Muusse, sopraan Myra Ronner en bariton Frits Muusse. Wicher Kraan bespeelt de piano.

Lezing over Georg Friedrich Händel met zang in De Hoeksteen

Actueel 786 keer gelezen

Voorburg - Wim Toes geeft zondag 4 juni om 10.30 uur een lezing over Georg Friedrich Händel in De Hoeksteen aan de Rozenboonlaan 119 te Voorburg m.m.v. Wicher Kraan, Frits en Anke Muusse,  Myra Ronner e.a.

Händel zag op 23 februari 1685 in Halle het levenslicht en op 14 april 1759 blies hij in Londen zijn laatste adem uit. Door toedoen van hertog Johann Adolf kreeg hij een muzikale opleiding en in 1703 vertrok hij naar Hamburg. Maar al vrij snel werd hij uitgenodigd voor een bezoek aan Florence, waar hij begon met het  componeren van een aantal werken. Hij zette dat daarna in Rome voort, o.a. voor de markies Ruspoli,voor wie hij vele cantates schreef. In 1710 werd hij hofkapelmeester in Hannover, in die tijd reisde hij ook voor het eerst naar Londen waar hij de opera Rinaldo componeerde. 

In 1712 ging hij voor de tweede keer naar Londen en schreef de bekend geworden Water Music, muziek voor een pleziertochtje op de Theems voor Koning George I. Gezongen en gespeeld wordt: Trio voor 2 sopranen en bariton, met piano van G.F. Hãndel: Se tu non lasci amore. Gecomponeerd op 12 juli 1708 in Napels. Een mooi voorbeeld van Italiaanse barok, met kunstige coloratuurtjes en contrapunt.  Samenvatting van de tekst: Mijn hart, zie af van de liefde, anders zal het je berouwen. Alleen: kan mijn hart mij wel horen? 

Zangers zijn sopraan Anke Muusse, sopraan Myra Ronner en bariton Frits Muusse. Wicher Kraan bespeelt de piano. Entree: € 8 p.p., leden en vrienden van de Hoeksteen betalen € 6 (incl. koffie/ thee).

Uit de krant