Een auto van de gemeente wordt uitgerust met een ’slimme’ camera die detecteert waar zich ongewenst afval bevindt (foto: gemeente LV).
Een auto van de gemeente wordt uitgerust met een ’slimme’ camera die detecteert waar zich ongewenst afval bevindt (foto: gemeente LV).

Inzet slimme camera tegen de bijplaatsing van afval

Actueel 1.762 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Samen met Avalex zet de gemeente extra acties in om bijplaatsingen van afval tegen te gaan. Troep op straat is namelijk een van de grootste ergernissen van inwoners van gemeente Leidschendam-Voorburg. Een van de acties is het inzetten van de een ‘slimme’ camera.

De gemeente gaat gebruik maken van extra techniek. Een auto van de gemeente wordt uitgerust met een ’slimme’ camera. De auto rijdt door de gemeente Leidschendam-Voorburg en de software van de camera detecteert waar ongewenst afval is, bijvoorbeeld zwerf- of bijgeplaatst afval. De camera’s kunnen plekken met afval automatisch herkennen. Met de camera wordt informatie verzameld over de bijplaatsingen en hoe groot het probleem is. De informatie wordt inclusief tijd, fotomateriaal en plaatscoördinaten opgeslagen op een server.

De camera is een ‘slimme’ camera in die zin, dat software op de camera herkent waar zich afval in beeld bevindt en dit registreert. Het doel is het regelmatig en accuraat vastleggen of afval wordt aangeboden dan wel gedumpt in de openbare ruimte en welk afval dit dan is. Hierdoor ontstaat een objectief beeld over de hoeveelheid afval en waaruit dit bestaat. Op basis van dit beeld kan wel of geen onderzoek worden ingesteld op de genoemde locaties.  Wanneer een persoon in beeld wordt gebracht, wordt deze onherkenbaar gemaakt door de software. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant