De activisten verzamelden zich vanmorgen bij Station Voorburg (foto: VR Press).
De activisten verzamelden zich vanmorgen bij Station Voorburg (foto: VR Press). PLW 2023

Klimaatactivisten vanuit Voorburg naar Den Haag

Actueel 794 keer gelezen

Voorburg - Vanmorgen zijn honderden klimaatactivisten van Extinction Rebellion de mars gestart vanaf station Voorburg naar Den Haag.

Voor de demonstratie van Extinction Rebellion staat veel mobiele eenheid paraat en heeft de politie drie waterwerpers achter de hand. De aangekondigde blokkade van de A12 is verboden. In plaats daarvan kunnen actievoerders zich aansluiten bij de geplande klimaatdemonstratie op de Laan van Reagan en Gorbatsjov.

Desondanks hebben actievoerders rond het middaguur de A12/Utrechtsebaan betreden. Deze blokkade is niet toegestaan. De burgemeester heeft de politie toestemming gegeven om de snelweg vrij te maken voor verkeer. Actievoerders worden door de politie gevorderd om weg te gaan en aan te sluiten bij de aangekondigde klimaatdemonstratie.

Actievoerders zijn verzocht om zich van de weg te verwijderen. De politie zet waterwerpers in voor actievoerders die weigeren te vertrekken. Mensen moeten zich voorbereiden op grote hoeveelheden water. Kwetsbaren worden opgeroepen om zich preventief van de A12 te verwijderen.

De burgemeester heeft toestemming gegeven om actievoerders die geen gehoor geven aan de instructies van de politie aan te houden.

Uit de krant