Loco-burgemeester Astrid van Eekelen kwam het briljanten echtpaar Post feliciteren (foto: Michel Groen).
Loco-burgemeester Astrid van Eekelen kwam het briljanten echtpaar Post feliciteren (foto: Michel Groen). Michel Groen
HET VOLLEDIGE VERHAAL

Anna en Chris Post vieren briljanten huwelijk met familie

Actueel 1.576 keer gelezen

Voorburg - Anna Arnolda-Helderman (930 en Christianus Hendrikus Post (86) vierden op zondag 10 september hun 65-jarig huwelijksjubileum. Omdat deze bijzondere dag in het weekend viel, kwam de locoburgemeester hen al op vrijdag 8 september feliciteren.

Zij hebben een zoon met drie volwassen kinderen, een dochter en een jongste dochter met twee volwassen dochters, waarvan de oudste dochter zelfs al een dochtertje van 2 jaar heeft, waar Anna en Chris trots op zijn.

Het liefdesverhaal van Anna en Chris begon op de dansvloer van een dansschool. Chris had een danspartner nodig voor een bruiloft, en zo werden ze aan elkaar voorgesteld. Na die ene avond zijn ze altijd bij elkaar gebleven. Opmerkelijk was dat Chris jonger was dan Anna, wat vroeger wel eens tot wat plagerijen leidde. Anna merkte echter op dat dit leeftijdsverschil nu in hun voordeel werkte, omdat vrouwen over het algemeen langer leven dan mannen. Chris was pas 21 jaar oud toen hij trouwde met Annie. “Dus echt nog een broekie”, zegt dochter Lia. “En zij was 7 jaar ouder, wat niet echt gebruikelijk was in die tijd.”

Ten tijde van hun huwelijk werkte Chris als groenteboer, eerst in het bedrijf van zijn vader en later samen met Anna. Na de geboorte van hun eerste dochter besloten ze hun geluk elders te zoeken en vertrokken ze naar Limburg, waar ze een pension wilden runnen, terwijl de mannen andere werkgelegenheid zochten. Chris werd buschauffeur tijdens deze periode en hier werd hun zoon geboren. Helaas voldeed Limburg niet aan hun verwachtingen, dus keerden ze terug naar Den Haag. Daar begon Chris zijn eigen groentezaak in de Haagse Schilderswijk. Intussen verwelkomden ze nog een dochter in hun gezin.

In 1969 kocht Chris een boot, een Westlander, die hij in zijn vrije tijd met zijn gezin kon gebruiken, vooral op woensdagmiddagen en zondagen. Dit bood hen ontspanning en plezier.

In 1970 verhuisde het gezin naar Voorburg, waar Chris nog ongeveer vijf jaar een groentezaak aan de Bruijnings Ingenhoeslaan in Voorburg runde. Omdat dit fysiek erg zwaar werd en het voor kleine zelfstandigen steeds moeilijker werd om zich te handhaven tussen alle opkomende supermarkten, verkochten ze de zaak. Mevrouw Post had het daar een tijdje moeilijk mee, maar ging daarna ouderen helpen in het huishouden en zorgde voor de kinderen. Chris stapte over naar een baan als buschauffeur bij Westnederland en stroomde uiteindelijk door naar de functie van controleur. Dit bleek een verstandige keuze, aangezien destijds vervroegd pensioen nog gebruikelijk was. Chris geniet van zijn pensionering vanaf zijn 58e.

De familieboot werd in de loop der jaren vervangen door een kleiner maar praktischer jacht, omdat de oudste dochter inmiddels volwassen was geworden en niet meer mee op vakantie ging. Het onderhoud was intensiever, maar met meer vrije tijd was dit Chris’ geliefde hobby. Aan de Braassemermeer in Roelofarendsveen hadden ze een stukje land bij een jachthaven en dat was’s zomers hun uitvalsbasis. Bovendien hadden zij er plezier in om de tuin daar netjes te onderhouden, net zoals de tuin achter hun huis in de wijk Bovenveen te Voorburg. Tijdens hun zomerse zeilavonturen gingen Anna en Chris vaak fietsen, zoals de Drentse Vierdaagse, vaak op vouwfietsen omdat deze handig op de boot pasten.

Momenteel maken Anna en Chris beiden nog korte wandelingen, zij het met behulp van een rollator, en genieten ze van hun huis met een prachtige tuin, waar ze nog steeds samen wonen. Hoewel Anna wat sneller vermoeid raakt op haar 93-jarige leeftijd en Chris helaas worstelt met vergeetachtigheid als gevolg van Alzheimer, wordt hun dagelijks leven nog steeds ondersteund door de liefdevolle zorg van hun kinderen en de hulp thuis.

Hun 50-jarig huwelijksjubileum was een groot feest met tal van familie en vrienden, terwijl het 60-jarig jubileum een meer bescheiden lunch was. Hun 65-jarig jubileum werd in kleine kring gevierd, waar alleen de kinderen en kleinkinderen bij aanwezig waren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant