De Meervaarder via Stompwijk, Vlietland en de Vliet onderweg naar Leidschendam en uiteindelijk Den Haag (foto: pr).
De Meervaarder via Stompwijk, Vlietland en de Vliet onderweg naar Leidschendam en uiteindelijk Den Haag (foto: pr).

Met boot via Stompwijk en Leidschendam naar Prinsjesdag

Actueel 777 keer gelezen

Leidschendam / Zoetermeer - Op de traditionele derde dinsdag in september, dinsdag 19 september dit jaar, organiseert Stichting Rondvaart Zoetermeer weer een speciale, exclusieve dagvaart naar Den Haag, ter gelegenheid van Prinsjesdag.

Om 08.30 uur is het vertrek met de Meervaarder vanaf de kade bij boerderij ‘t Geertje. Gevaren wordt door de polders en over de Vliet. Onderweg vertellen ervaren en deskundige gidsen van alles over de natuur en de historie van wat u onderweg tegenkomt. Uiteraard wordt ook de geschiedenis rondom Prinsjesdag belicht. 

Tijdens de vaart krijgt u koffie, thee of fris met wat lekkers aangeboden.Rond 10.00 uur is er een korte stop bij de sluis van Leidschendam. Ook daar heeft u de mogelijkheid iets te drinken. 11.30 uur: Aankomst in Den Haag bij de steiger van De Ooievaart (Bierkade). Op eigen gelegenheid kunt u nu de stad in gaan. 

Om 15.00 uur is de terugvaart naar Zoetermeer. Onderweg krijgt u een toepasselijk drankje aangeboden. Ook nu weer even een korte sanitaire stop bij de sluis van Leidschendam. Vanaf de kade wordt daar een warme snack aangeboden. Reserveren en boeken kan via www.rondvaartzoetermeer.nl.

Uit de krant