Met name de Noordsingel / Prins Bernhardlaan en tunnelmonden van N14-tunnels leveren veel geluidsoverlast op (foto: Regio 15).
Met name de Noordsingel / Prins Bernhardlaan en tunnelmonden van N14-tunnels leveren veel geluidsoverlast op (foto: Regio 15). Sebastiaan

Geluidsoverlast voertuigen in Leidschendam-Voorburg

Actueel 1.308 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De lokale politieke partij Gemeentebelangen (GBLV) heeft naar aanleiding van de Haagse aanpak van geluidsoverlast van lawaai makende voertuigen vragen gesteld over de aanpak van geluidsoverlast. 

In Leidschendam-Voorburg wordt door bewoners ook geluidsoverlast van voertuigen ervaren. Er zijn onder andere klachten over de Prins Bernhardlaan in Voorburg, de Noordsingel en de N14/Sijtwende tunnel(monden) in Leidschendam.

De gemeente Den Haag voert actief beleid tegen bestuurders van voertuigen, die te veel lawaai produceren. Dit jaar zijn er al 200 bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders, die teveel decibellen produceerden. GBLV wil van het college weten in hoeverre ook in Leidschendam-Voorburg actief door de politie gehandhaafd wordt tegen geluidsoverlast van voertuigen. Of er bekeuringen hiervoor zijn uitgeschreven en of het college voornemens is om actiever beleid te voeren om de geluidsoverlast terug te dringen.

GBLV-raadslid Ed Klaarhamer, woonachtig dicht bij de Noordsingel, ervaart dagelijks de overlast van lawaai makende voertuigen. Daarnaast is hij ook aangesproken door bewoners van de Parkweg, de Prins Bernhardlaan en het Oosteinde over soortgelijke klachten. Een actief handhavingsbeleid is volgens hem noodzakelijk om de overlast terug te brengen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant