Op de locatie van de oude woongebouwen wordt nieuwbouw gerealiseerd (archieffoto: Streetview).
Op de locatie van de oude woongebouwen wordt nieuwbouw gerealiseerd (archieffoto: Streetview).

Infoavond over bouwplan Venestraat en Nieuwstraat

Actueel 1.009 keer gelezen

Leidschendam - In ‘Ons Tolhuis’ aan De Horre 1 in Leidschendam wordt woensdag 27 september een inloopbijeenkomst gehouden over de bouwplannen van De Bres (Venestraat, Nieuwstraat). Men is welkom tussen 19:00 en 21:00 uur.

De huidige woningen aan de Nieuwstraat en Venestraat zijn naoorlogse portieketage woningen. Uit grondig onderzoek bleek dat renovatie niet tot de gewenste verbetering van het wooncomfort zou leiden. Daarom is gekozen voor sloop en nieuwbouw. 

Het woongebouw van Vidomes dat op deze locatie stond is al eerder afgebroken. De twee woongebouwen die er nu nog staan zijn van WoonInvest en worden eind 2023 gesloopt. Voor de nieuwbouw werkten WoonInvest en Vidomes samen met bouwer Boele & van Eesteren het ontwerpplan ‘De Bres’ uit. 

In drie woongebouwen realiseren WoonInvest en Vidomes respectievelijk 72 en 18 huurwoningen. Het gaat om twee-, drie- en vierkamerappartementen in de sociale- en middenhuur. De woningen zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. In de woongebouwen is een lift aanwezig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant