Wilde planten hebben hun eigen plekje in de natuur of in tuinen.(Foto: Jos Ketelaar)
Wilde planten hebben hun eigen plekje in de natuur of in tuinen.(Foto: Jos Ketelaar) Jos Ketelaar

Lezing: het verborgen leven van wilde planten

Actueel 536 keer gelezen

De cyclus van 3 lezingen die Groei & Bloei Leidschendam e.o. in het najaar organiseert, start op 28 september met een lezing van Jos Ketelaar over het verborgen leven van wilde planten.

Wilde planten, er wordt vaak over gesproken, soms positief wegens hun schoonheid en ecologische waarde, soms negatief als ze op de verkeerde plek staan en als lastig worden ervaren. Wilde planten hebben hun eigen plekje in de natuur of in tuinen. Het madeliefje is zo’n plant die in een gazon als onwenselijk wordt gezien. In werkelijkheid is het een prachtig plantje. Dit geldt ook voor speenkruid of klein hoefblad, al heeft deze een voorkeur voor vochtige natuur. De kievitsbloem, de dotter en de boterbloem zijn ook soorten van de natte natuur en krijgen soms ook een mooie plek in particuliere tuinen. Er zijn ook soorten die een voorkeur hebben voor schaduwrijke natuur, zoals bosanemoon.

Jos Ketelaar gaat aan de hand van vele foto’s en verhalen de toehoorder een inkijkje geven in het verborgen leven van wilde planten. Jos is al 30 jaar natuurgids bij IVN en een ervaren natuurfotograaf. Groei & Bloei nodigt iedereen uit om zijn boeiende lezing bij te wonen op donderdagavond 28 september om 20.00 uur in Dienstencentrum Duivenvoorde. De toegang is gratis. Na afloop is er een kleine loterij waaraan u kunt deelnemen (contant geld meenemen).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant