Invaller Sammy Leemans (RKAVV) & Femke Vermeulen (Forum Sport) scoorden zaterdag 1x (archieffoto’s: AW)
Invaller Sammy Leemans (RKAVV) & Femke Vermeulen (Forum Sport) scoorden zaterdag 1x (archieffoto’s: AW)

Winst RKAVV, Forum Sport, Wilhelmus & SEV op 1e volledige competitiezaterdag

Actueel 2.106 keer gelezen

Voorburgse en Leidschendamse sportclubs deden goede zaken op de eerste volledge competitiezaterdag van het seizoen. 

RKAVV
Door doelpunten van Yani Bouras en Tom Plezier won de 4e Divisionist zaterdag met 1-2 van en bij RVVH. Dit kalenderjaar kwam de blessuregevoelige spits Bouras nog maar weinig in actie en vooral als breekijzer binnen de lijnen. Trainer Klomp stelde hem op in het basiselftal. “Remco Overdevest was 1 wedstrijd geschorst na zijn rode kaart (2x geel) vorige week tegen LRC. Onze speelwijze stemmen wij af op de beschikbare spelers en op wat ons aan informatie over de tegenstander is opgevallen. Dat laatste weet je nooit exact, want de praktijk kan anders zijn dan de info die wij uit een andere wedstrijd hebben verkregen.” RVVH ‘uit’ noemt hij als voorbeeld. “Ze speelden met 3 andere spelers dus met andere accenten.
Bouras en Tyron Oosting waren onze wijzigingen, dus kijken wij naar de mogelijkheden met die spelers. De grote lijnen bij ons en onze tegenstanders zijn wel bekend. Het gaat in deze competitie om de accenten en kleine wijzigingen. De vraag is vaak of wij zelf ergens iets extra’s kunnen brengen of juist ergens het gevaar van een tegenstander uit moeten halen.” RKAVV, Poortugaal en Zwaluwen zijn nu koploper. Zaterdag is de topper RKAVV-Zwaluwen (15:30 uur). “De inzetbaarheid van Remco Overdevest geeft ons weer meer mogelijkheden”, aldus Klomp.

Forum Sport
De 1e Klasser won zaterdag met 3-0 van Nootdorp. Hayden Bergen en invaller Haitam el Marid (2 w.o. 1 strafschop) scoorden. Nootdorps centrale verdediger Peter LoMonaco (ex-RKAVV) kreeg in de slotfase nog 2 gevaarlijke kopkansen, maar Forum Sport-keeper Petter van Pruijssen was niet te passeren. Trainer Bas Steffens vond de overwinning terecht. “Voor rust speelden we te voorzichtig en in een iets te laag tempo. Nootdorp zakte in en wij wilden iets te veel voorkomen dat we niet in het mes zouden lopen. In een hoger tempo en met goede kantwisselingen konden we na rust in korte tijd snel uitlopen. Wij zijn niet echt in de problemen problemen gekomen.” Haitam el Marid is vooralsnog wisselspeler. De doorgaans basisspeler begon de voorbereiding op dit seizoen met individuele trainingen. “Hij is erg blij weer op de weg terug te zijn. Onze medische staf heeft daar ook veel energie in gestoken. Het is absoluut fijn om zo’n creatieve speler er weer bij te hebben.” Aan de Noordweg in Wateringen wordt zaterdag VELO-Forum Sport (14:30 uur) gespeeld. Met zijn spelersgroep traint Steffens deze week op natuurgras. “Daar speelt VELO op. Voor ons is dat een uitdaging, want wij hebben een kunstgrashoofdveld. VELO verdiende zaterdag een goed punt in en bij Voorschoten’97 op kunstgras. We zijn gewaarschuwd.”

Wilhelmus
Door doelpunten van Brandon Poncin (2) en Cédrick Aké won de 3e Klasser zaterdag in Wassenaar met 1-3 van Blauw Zwart. De enige tegentreffer was een ongelukkig eigen doelpunt. Trainer Jan Linkerhof vond zijn ploeg degelijk voetballen. “Ons spel was niet geweldig, maar we gaven weinig kansen weg en namen geen onnodige risico’s. In verdedigend opzicht speelden we met overleg. Daar waren wij de laatste weken erg naïef en slordig in geweest.” Na rust werd het 0-2 en leek de wedstrijd gespeeld. Het eigen doelpunt maakte het nog even spannend. “Maar een geweldige lob van Cédrick zorgde voor een veilige 1-3 voorsprong. Mijn assistent Piet Gelauf jr. en ik waren zeer tevreden.” Zaterdag is Wilhelmus-Full Speed (15:00 uur). “Wij willen uiteraard de ingeslagen weg  voortzetten, onderschatten Full Speed niet. De spelers zullen dan ook zeer scherp aan hun eerste thuiswedstrijd moeten beginnen om een goed resultaat te kunnen behalen.”

Stompwijk’92
De 4e Klasser verloor zaterdag met 2-0 bij en van FC Oegstgeest. Trainer Erik van Manen verweet zijn gehavende ploeg niets. “We hebben als team keihard geknokt en alles geprobeerd om een goed resultaat te halen. Oegstgeest is een goede ploeg en vond slechts een paar momenten om ons pijn te doen. We hielden best lang stand. In de slotfase zijn we met de invallers en spitsen Nick Ammerlaan en Killian Bol nog op zoek gegaan naar de 1-1. Je weet dat je dan veel ruimte achterin weggeeft. Daarvan maakte Oegstgeest gebruik.” Van Manen kijkt uit naar zaterdag, de streekderby Stompwijk’92-SJZ (15:00 uur). “De traditionele broederstrijd! Er wordt van alles omheen georganiseerd. Oud-Stompwijk’92 – Oud-SJZ is de voorwedstrijd. De inzet en strijd in mijn ploeg zijn er wel, maar we moeten in deze belangrijke wedstrijd helaas weer een flink aantal spelers missen; Daniël Knijff, Koen Kemna, Rick de Haan en Philippe Bregman.”

SEV
De 4e Klasser won zaterdag thuis met 3-0 van SEP door doelpunten van Paul Janssen, Fares Daouadi en Niels van Houwelingen. Trainer Arjan Kortleven zag dat zijn ploeg beter was maar moest lang op doelpunten wachten. “Dat duurde tot de 44e minuut, maar die ruststand was terecht. Na rust zijn we op een paar mogelijkheden na niet meer in de problemen geweest. Met de 3-0 ben ik erg blij. Vooral met de energie die het elftal in de wedstrijd stak en dat we als team op het veld hebben gestaan. De eerste punten zijn binnen!” Zaterdag is VDL-SEV (14:30 uur) op de Sportlaan in Maassluis. “Dan kunnen we pas echt zien waar we staan.”

RKAVV Vrouwen
De vrouwen 2e Klasser verloor zaterdag thuis met 1-5 van het geroutineerde Wartburgia 3. Invaller Sammy Leemans scoorde de 1-5. Trainer Arjan Timmers vindt dat zijn ploeg op waarde geklopt is. “Geef ze een halve mogelijkheid en ze scoren, zoveel voetbalervaring hebben ze wel. Zeker als je ze daar dan zelf ook de kans voor geeft.” RKAVV kreeg wel de kansen om in de wedstrijd terug te komen. “Ons teamspel zag er niet goed uit. Laat dit een waarschuwing voor ons zijn. De voetbalwetten in de 2e Klasse B zijn anders dan die in de bekercompetitie. Deze groep jonge seniorenspelers zal vaker tegen een zeperd aanlopen. Zolang wij maar blijven leren en onze verbeterpunten eruit halen.” Zaterdag aan de Oegstgeesterweg in Leiden is UVS-RKAVV (12:15 uur). Timmers vergelijkt UVS met Wartburgia 3. “UVS heeft een nog meer ervaren ploeg. We zullen attent moeten zijn en als een team moeten strijden. Ik hoop vooral dat ze er weer van leren.”

Forum Sport Vrouwen
Het vrouwen 2e Klasse duel Forum Sport-SEP werd in de rust bij een stand van 2-1 (doelpunten: Femke Vermeulen & Roxanne Vissers) gestaakt. Scheidsrechter Lamers kreeg veel commentaar en vond het welletjes. Sloos doet zijn verhaal. “De scheidsrechter zelf had voor aanvang in de kleedkamer al overal commentaar op. In het veld mocht niemand wat zeggen. En zelf kon hij het spel fysiek niet volgen. De grensrechter van SEP had dat goed gezien en vlagde steeds voor buitenspel. Ook als het niet zo was. Toen ik daar wat van zei kreeg ik de gele kaart.”
Sloos vindt dat de heer Lamers respectloos was. “In de rust haalde ik 2 van mijn spelers bij hem uit de buurt vandaan. Ik zei hem ook dat de grensrechter van SEP zich dood moest schamen voor zijn optreden. Toen kreeg ik de 2e gele kaart.” Sloos vindt dat de KNVB moet ingrijpen. “We trainen 2x in de week om op zaterdag een goede prestatie te leveren. En dan stuurt de KNVB je een scheidsrechter die de middencirkel niet uit komt en als een dictator optreedt. Nee, de lol gaat er bij zo wel af. Misschien moet ik maar wat anders gaan doen.” Tot maandagavond had hij nog niets over de gevolgen gehoord. “En als ik geschorst word ga ik in beroep. Wij moeten respect hebben voor scheidsrechters, maar andersom ook graag!”
Zaterdag is XerxesDZB-Forum Sport (15:15 uur) aan de Igor Stravinskisingel in Rotterdam. “De thuisploeg kende een uitstekende voorbereiding. Het zal moeilijk worden”, besluit Sloos.Invaller Haitam el Marid (Forum Sport) scoorde zaterdag 2x (archieffoto: AW)
Brandon Poncin (Wilhelmus) scoorde zaterdag óók 2x (archieffoto: AW)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant